Art Home
Image default
Woning en Tuin

Boomstamtafels

Heb je weleens gehoord van boomstamtafels? Of lees je dit woord en krab je jezelf verbaasd op het hoofd: “Elke houten tafel wordt toch gemaakt van een boomstam?”

Een boomstamtafel verschilt van andere houten tafels omdat het tafelblad gemaakt is uit één enkel stuk hout. Niet uit planken, dus, maar uit één zaagsnede uit dezelfde boomstam. Je ziet de natuurlijke vorm van de boom terug in het tafelblad, net als de nervenstructuur en eventuele knoesten. Dat ziet er niet alleen leuk en natuurlijk uit, maar garandeert ook dat jouw boomstamtafel uniek is.Geen tafelblad is hetzelfde; zelfs boomstamtafels die uit dezelfde boom zijn gemaakt zien er net een beetje anders uit.

Hoe onderhoud je boomstamtafels

Bij tafels99.nl kun je boomstamtafels kopen met verschillende afwerkingen. Sommige mensen verkiezen een onbewerkte boomstamtafel, zonder laklaag. Als jij een boomstamtafel van onbewerkt houdt hebt, is het goed om je tafel regelmatig in de was of olie te zetten. Vooral als de tafel buiten staat is het zaak dit elke 3 maanden te doen.

Heb je gekozen voor een gelakte boomstamtafel? Dan is een vochtige doek genoeg.

Waarom eikenhout perfect is voor boomstamtafels

Boomstamtafels kunnen gemaakt zijn van eikenhout en van tropisch hardhout. Bij tafels99.nl kiezen we alleen voor eikenhout. Dit hout is ietsje lichter (maar nog steeds oerdegelijk) dan tropisch hardhout. Maar belangrijker nog: eikenhout heeft een meer rustieke uitstraling.

Wat als de juiste er niet tussen zit?

Met het ruime aanbod boomstamtafels in onze webshop ben je misschien al prima geholpen. Deze boomstamtafels zijn uit voorraad leverbaar en kunnen dus lekker snel jouw kamer verfraaien.

Maar wat nu als je nét wat anders wilt dan het bestaande aanbod? Misschien wil je wel elementen van verschillende boomstamtafels combineren. Bij www.tafels99.nl is dat geen probleem, want wij produceren alle boomstamtafels helemaal zelf. Gewoon in onze eigen werkplaats, met onze eigen handen. Dus als jij iets wilt dat afwijkt van het gebruikelijke, zorgen wij dat jij dat krijgt. Dat doen we graag en met veel plezier. Schroom niet en daag ons uit. Vertel ons alles over jouw ideale tafel in een adviesgesprek dan vertellen wij je of (dát) we het kunnen maken!