Art Home
Image default
Bedrijven

Dé aanbevolen marmeren tafel

Een aanbevolen marmer tafel kan voor iedereen anders zijn. Zo kan een huishouden vragen om een grote ronde marmeren tafel die vervolgens in een ander huishouden weer misstaat. Om erachter te komen wat dé aanbevolen marmeren tafel is voor een huishouden hangt af van een aantal factoren. Zo is de grootte van een ruimte erg bepalend voor de maten van een tafel van marmer. Er zijn kleine marmeren tafeltjes maar ook grote eettafels. Ook niet onbelangrijk is de lichtval bij een marmeren tafel, een marmeren tafel komt het best uit wanneer deze mooi in het licht staat.

 

Op zoek naar een elegante marmeren eettafel?

Als je op zoek bent naar een echt pronkstuk voor in de keuken is een “elegant” marmeren eettafel de oplossing. Iets dat zo uniek is als marmer zorgt ervoor dat elke eettafel bijzonder is. Marmer is in allerlei kleuren te verkrijgen. Zo bestaat er donkergekleurd marmer in zwart, groen maar ook bruin. Verder zijn er ook lichtgekleurde marmeren tafels in wit, crème en bijvoorbeeld beige. Door te kiezen voor een marmeren eettafel geef je een ruimte stijl, een marmeren tafel is dan ook in staat om een saaie ruimte om te toveren in een chique kamer. Deze uitstraling wordt vooral behaald met marmeren tafels in combinatie met rijke stoffen zoals fluweel of velours in kleuren als rood of donkergroen.

 

Variëteit in marmeren tafels

Een marmeren tafel kan op talloze manieren worden gecombineerd met onderstellen. Zo zijn er elegante marmeren tafels met stalen onderstellen die een meer stoere look beloven. Maar ook bestaan er marmeren eettafels met een houten onderstel die een wat rustigere uitstraling bieden. Verder kun je natuurlijk het onderstel in verschillende kleuren laten overspuiten, zo kun je ook voor een artistieke look gaan waarbij het onderstel een felle kleur heeft, denk eens aan knalrood. Een marmeren tafel is dus verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Er is voor iedere ruimte een passende marmeren tafel. Of de ruimte nu vraagt om een enorme eettafel of een klein bijzettafeltje van marmer, er is voor ieder wat wils.

 

Waarom kiezen voor marmer en niet voor keramiek?

Marmer is een enorm sterk materiaal dat al door de Romeinen werd gebruikt om hun tempels mee aan te kleden. De glans en de koelte van het materiaal zorgt ervoor dat het altijd een prachtige uitstraling heeft. Doordat marmer van nature een steenachtige is bezit het over die kwaliteiten. Keramiek is daarentegen niet steen, maar klei en lijkt nadat het gebakken is op steen. Toch bevat het niet dezelfde sterkte als marmer. En voor een (eet)tafel wil je natuurlijk wel goede kwaliteit. Daarom is het aanbevolen om voor marmer te kiezen als je goede kwaliteit wilt.