Art Home
Image default
Recreation / Food

Welke vorm en formaat eettafel past bij mij?

Eettafels zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan het best lastig zijn om de juiste eettafel te kiezen. Welke past in ons huis en is praktisch voor ons huishouden? Meubilex heeft een zeer gevarieerde collectie eettafels, variërend van robuuste eettafels, kloostertafels, boomstamtafels en eikenhouten tafels. Meubilex geeft je tips om de juiste keuze te maken.

LOOPRUIMTE Houdt om te beginnen rekening met de loopruimte bij het uitkiezen van de juiste eettafel. Een grote tafel is ideaal, maar wanneer dit niet past, is het niet praktisch en zul je eraan gaan storen. Houd rekening met bepaalde richtlijnen. Reken voor een looppad achter de stoelen ongeveer 1.20 meter. Mensen kunnen dan makkelijk langs de tafel lopen terwijl iemand op een stoel zit. Hoeft er niet regelmatig om de tafel gelopen te worden, dan volstaat een afstand van 70 cm om de stoelen naar achteren te kunnen schuiven.

DE VORM De vorm van de eettafel speelt een grote rol. Een populaire keuze is een rechthoekige tafel, maar steeds vaker wordt er ook gekozen voor een ronde tafel. Houd er wel rekening mee dat een ronde tafel meer ruimte vraagt. Je bent echter wel flexibeler met het aantal stoelen dat aan kan schuiven.

DE STOELEN Het is belangrijk om rekening te houden met de stoelen. Ze moeten namelijk tussen de poten van de tafel passen. Niets is vervelender dan dat iemand aan de poot van de tafel zit. Een veelgemaakte fout is dan ook dat mensen alleen uitgaan van de lengte van de tafel i.p.v. de lengte tussen de poten. De meeste stoelen zijn ongeveer 45 a 50 cm breed. Als je leuningen aan je stoelen hebt, moet je rekening houden tussen een kleine afstand tussen de stoelen zodat de leuningen niet in elkaar gaan zitten. Ook oogt het geheel dan ruimer.

Benieuwd naar welke eettafel het beste bij jou past? Meubilex helpt je graag verder. Bekijk de collectie eettafels online of bezoek de winkel in Oisterwijk.

https://www.meubilex.nl/