Art Home
Image default
Woning en Tuin

Jouw beleggingspand verkopen; tref deze voorbereidingen

Heb jij enkele jaren geleden besloten om een beleggingspand aan te schaffen? Dan wrijf je nu ongetwijfeld in jouw handjes. De prijzen zijn door het dak heen geschoten, waardoor je een flink rendement kunt gaan behalen. Voordat je jouw beleggingspand kunt verkopen, moet je wel enkele voorbereidingen treffen. Is een beleggingspand verkopen lastig? Nee, het is niet zozeer lastig, maar je moet wel met meerdere facetten rekening houden. Daarbij moet je ook de huidige maatschappij niet uit het oog verliezen. In de huidige maatschappij ontstaat namelijk steeds meer kritiek richting de ‘huisjesmelkers’. Je kunt daardoor alvast rekening houden met enig kritiek op jouw handelen.

Jouw beleggingspand te koop zetten

Als je jouw beleggingspand wilt verkopen, moet je het pand te koop gaan zetten. Je hebt hier in principe meerdere mogelijkheden voor:

–      Je kunt het pand via Funda te koop zetten. Dit levert veel bekijks op, maar vraagt ook de nodige tijd van je.

–      Je kunt het pand in jouw eigen netwerk te koop zetten. Ken je toevallig mensen die naar een pand of woning op zoek zijn? Dan biedt dit mogelijkheden voor je.

–      Je kunt het pand aan een vastgoedinvesteerder verkopen. Veel vastgoedinvesteerders zijn doorlopend op zoek naar nieuwe panden. Aan hen kun je dan ook snel en tegen een prima prijs jouw pand verkopen.

Om jouw huis te koop te zetten, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Zo moet je mogelijk foto’s van jouw pand laten maken, moet je een advertentietekst laten schrijven en moet je een vraagprijs zien te bepalen.

Vraagprijs bepalen

Wat is nou een realistische vraagprijs voor jouw beleggingspand? Dat is ook één van de vragen waar je goed over na moet denken. Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, doe je er verstandig aan om een analyse te maken. Probeer bijvoorbeeld vergelijkbare panden bij jou in de buurt te zoeken. En achterhaal voor welk bedrag die panden verkocht zijn. Aan de hand van die informatie kun je een realistische vraagprijs bepalen.