Art Home
Image default
Aanbiedingen

Wollen versus Bamboe dekbed

2022 Dekbed Koopgids

Of je nu moeite hebt om ’s nachts koel te blijven of je voelt je bezwaard door al je beddengoed, een nieuw dekbed is misschien wat je nodig hebt. Misschien wilt u gewoon de uitstraling van uw slaapkamer veranderen. Of misschien bent u op zoek naar een dekbed dat u elke nacht in slaap doet vallen.

Waarom u ook wilt investeren in een nieuw dekbed, er zijn veel belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden als u het beste dekbed wilt. Er zijn dekbedden in verschillende maten en van verschillende materialen, en u moet rekening houden met de vulkracht. Er zijn ook kleine dingen die meespelen bij het kiezen van een goed dekbed, zoals stijl en onderhoudsgemak.

Om te beginnen moet u een type dekbed kiezen. Spreien zijn meestal de populairste budgetoptie, terwijl dons al lang favoriet is voor luxe. Elk type dekbed heeft zijn voor- en nadelen, dus het kiezen van het juiste type dekbed is belangrijk als u de slaapkwaliteit wilt verbeteren. Op grond van gezondheidsverklaringen zijn wollen deken getest en bamboe dekbed getest.

Dons

Als geld geen belemmering vormt, zijn donzen dekbedden vaak de populairste keuze. Donzen dekbedden worden gemaakt van dons dat afkomstig is van watervogels zoals eenden en ganzen, dat extreem zacht, licht en ademend is. Donzen dekbedden zijn echter ook de duurste optie, plus dat ze regelmatig professioneel gereinigd moeten worden en dat de herkomst ervan onethisch is.

Alternatief dons

Dons alternatief is een meer betaalbaar, wreedheid-vrij alternatief voor authentiek dons. Het Layla donzen alternatief dekbed biedt donsachtige zachtheid en ademend vermogen met een zeshoekig quiltpatroon voor een gelijkmatigere vulling. Met ingenaaide lussen werkt dit dekbed alleen of met een dekbedovertrek. Bovendien is het dekbed een geweldige oplossing als u op zoek bent naar een hypoallergene optie.

Dekbedden

Dekbedden zijn meestal wat dunner dan dekbedden en spreien, waardoor ze een goede optie zijn voor warmere nachten. U kunt echter ook meerdere dekbedden stapelen voor winternachten, waardoor ze een goede optie zijn als u iets veelzijdig zoekt.

Spreien

Spreien zijn meestal de meest betaalbare optie, maar missen de zachtheid en het ademende vermogen van een donzen of donsalternatief dekbed. Als u op zoek bent naar een eenvoudig dekbed of een set met lakens, kussenslopen en een bedrok, bent u waarschijnlijk op zoek naar een sprei.

Materiaal dekbed

Het kiezen van de juiste materialen is een ander belangrijk onderdeel van het kopen van een dekbed. Als u allergieën hebt, is het vinden van hypoallergeen beddengoed een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Voor warme slapers gaat het erom een dekbed te vinden dat ademend en licht is. Het materiaal van uw dekbed heeft een grote invloed op uw slaapkwaliteit. De meest voorkomende opties zijn katoen, wol, zijde en bamboe.

Katoen

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedden en biedt een goed compromis tussen de andere stoffen. Omdat katoen hypoallergeen, zacht en ademend is, is het voor veel slapers een populaire keuze. Katoen is ook vrij duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Wol

Hoewel de meeste mensen denken dat wollen beddengoed te warm is, reguleert wol in elk seizoen goed de lichaamstemperatuur. Wol is een van de duurzaamste materialen voor beddengoed en bovendien natuurlijk. Wol vereist echter wel wat meer speciale zorg dan katoen en andere eenvoudige materialen.

Zijde

Bekend als een van de meest luxueuze beddengoed materialen, kan zijde een goede keuze zijn voor dekbedden. Ondanks de manier waarop het aanvoelt, voert zijde uitstekend vocht af, en het zachte gevoel maakt het een geweldig materiaal om in te slapen. Nogmaals, zijde vereist een beetje meer zorg dan andere soorten beddengoed en kan duurder zijn.

Bamboe

Een geweldige all-round keuze, bamboe dekbedden bieden lichtgewicht ademend vermogen tegen betaalbare prijzen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor warme slapers. Bamboe is ademend en absorberend, dus zweet is geen probleem. Bovendien is bamboe een uitstekende keuze als u op zoek bent naar hypoallergeen beddengoed.

dekbed

 

https://www.deinterieurcollectie.nl/wonen/een-dekbed-kiezen-hoe-doe-je-dat/