Art Home
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een haard? Kijk uit naar deze tips!

Veel mensen vinden een haard een goede toevoeging voor hun woning. Een haard kan er ook erg goed uitzien als deze op de juiste manier gebruikt wordt. Op het moment dat je gebruik wilt maken van een haard, is het echter wel belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt vinden. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal tips opgesteld die je kunnen helpen bij het vinden van de ideale haard. Zo is het handig om te kijken naar de volgende tips. 

Past de haard bij je huis

Op het moment dat je op zoek bent naar een haard, is het als eerste belangrijk om jezelf af te vragen of de haard bij je huis past. Een huis die geen inbouwhaard heeft, kan ook lastig zo’n haar krijgen. Wel is een hout- of gaskachel vaak passend in de meeste huizen. Dit heeft ermee te maken dat de afvoer van deze haarden vaak niet al te lastig is. 

In sommige gevallen kan een wandhaard ook erg mooi passen als deze op de juiste manier toegepast wordt. Een wandhaard is een vorm van elektrische sfeerhaarden. Deze kunnen erg goed uitkomen en hebben geen afvoer nodig. Daarom zijn elektrische haarden voor de meeste mensen één van de beste opties om voor te gaan. Deze haarden zijn ook nog eens relatief goedkoop in gebruik en kunnen er goed uitzien. 

De soort warmte

Het is belangrijk om te kijken naar de soort warmte waar je mee te maken hebt als je op zoek bent naar een haard. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het over soorten warmte hebt. Daarom is het handig om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. De ene haard kan bijvoorbeeld enorm heet worden zodat deze een heel huis kan verwarmen. Echter geeft een andere haard nauwelijks warmte af en wordt het daarom lastig om het huis te verwarmen met deze haard. Om dit op de juiste manier aan te pakken, kun je de beste haard voor jezelf vinden om gebruik van te maken. 

De brandstof van de haard

Tegenwoordig is het erg belangrijk om te kijken naar de brandstof van de haard. Er zijn vaak veel verschillende mogelijkheden als je het hebt over brandstoffen die voor een haard gebruikt kunnen worden. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van brandstoffen zoals gas, hout, elektriciteit en bio ethanol. Deze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen die handig zijn om naar te kijken. 

Bij gas en hout heb je altijd een afvoer nodig. Een gashaard brand als je op de knop drukt en bij een houthaard heb je altijd te maken met knisperend vuur en een houtgeur in huis. Een elektrische haard heeft geen afvoer nodig. De vlammen die hier tegenwoordig in te vinden zijn, zijn erg indrukwekkend realistisch. Een bio ethanol haard heeft ook geen afvoer nodig aangezien hier alleen water en CO2 uitkomt. Hierdoor is er voor iedereen wel een ideale haard te vinden.