Art Home
Image default
Aanbiedingen

Trends in het boekhouden voor kleine bedrijven

Met de opkomst van de technologie kunnen eigenaren van kleine bedrijven en boekhouders zich nu richten op gegevensgestuurde analyses. Deze analyses kunnen hen helpen te begrijpen waar ze geld kunnen besparen en meer rendement op investeringen kunnen behalen. Terwijl boekhouders in het verleden uitsluitend gericht waren op het verwerken van informatie, stelt boekhoudtechnologie hen in staat om meer als een CFO te functioneren. Cloud-gebaseerde boekhouding Als u een freelancer, eenmanszaak of eigenaar van een klein bedrijf met een dubbele boekhouding bent, zou u kunnen kijken naar een cloud-gebaseerde boekhouddienst.

Maar als u deze optie wilt gebruiken, zult u veel functies moeten opofferen, zoals tijd- en projectregistratie, uitgebreide contact- en productadministratie, robuuste rapporten en mobiele toegang. Gelukkig zijn er een paar opties voor kleine bedrijven met een kleiner budget, waaronder Wave, dat een goedkope boekhouddienst levert voor starters en zeer kleine bedrijven. U kunt Wave gebruiken om alle transacties bij te houden en er een verslag van te maken. Met boekhoudprogramma’s in de cloud kunt u uw platform ook aanpassen aan de grootte van uw bedrijf. U kunt kiezen uit programma’s en functies van verschillende grootte, en als u groeit en meer geavanceerde functies nodig hebt, kunt u altijd omhoog ruilen naar het volgende plan. U kunt zelfs meerdere seats op een plan instellen, wat een geweldige optie is als u meerdere werknemers hebt.

Kunstmatige intelligentie

AI-gestuurde boekhoudsystemen zijn een geweldige manier om boekhoudtaken te automatiseren en uw bedrijf tijd te besparen. Xero heeft bijvoorbeeld een AI-systeem dat factuurgegevens automatisch invult, waardoor de kans op menselijke fouten afneemt. AI kan ook worden gebruikt om uitgaven te automatiseren en de financiën van uw bedrijf te beheren. AI-software kan de manier waarop u zaken doet drastisch veranderen. Een restaurant kan bijvoorbeeld het uiterlijk van zijn behangpapier veranderen op basis van het publiek. Het gebruik van kunstmatige intelligentie op de werkplek zal niet alleen leiden tot efficiëntere werkstromen, maar ook tot nieuwe werkgelegenheid. Het is echter ook belangrijk te onthouden dat AI-systemen menselijke werknemers nodig zullen hebben voor het integratieproces.

Uitbesteding

Het uitbesteden van de boekhouding van kleine bedrijven kan verschillende voordelen bieden voor kleine bedrijven. Om te beginnen vermindert het de kosten van maandelijkse salarissen. In plaats daarvan worden deze taken overgedragen aan een outsourcingbedrijf of freelancer die op uurbasis rekent. Dit type dienst is ideaal voor kleine bedrijven die slechts voor een korte periode boekhoudkundige diensten nodig hebben. Een ander voordeel van het uitbesteden van de boekhouding van kleine bedrijven is de grotere nauwkeurigheid. Kleine bedrijven doen hun boekhouding vaak zelf, waardoor ze fouten kunnen maken of gegevens over het hoofd kunnen zien die moeten worden herzien. Een ervaren boekhouder kan fouten opsporen en maatregelen aanbevelen om ze te corrigeren.

Debiteuren

Een van de belangrijkste aspecten van de boekhouding van kleine bedrijven is het bijhouden van debiteuren. Dit kan u helpen bij het identificeren van klanten die achterlopen met betalingen. Debiteurenbeheer kan u ook helpen risico’s te beheren en oninbare vorderingen te voorkomen. Als een klant bijvoorbeeld traag is met betalen, kunt u hem eraan herinneren dat hij dat zo snel mogelijk moet doen. Zo voorkomt u dat uw bedrijf in cashflowtekorten terechtkomt die kunnen leiden tot bedrijfsfalen. De debiteurenafdeling is een belangrijk onderdeel van het financieel beheer en het klantenbeheer van een bedrijf. Het kan een integraal onderdeel zijn van verkoop en marketing, maar ook van klantenservice en bedrijfsontwikkeling. Bovendien kan de analyse van aankooptrends helpen bij het ontwikkelen van nieuwe verkoopinitiatieven en marketingstrategieën.

Payroll

Payroll is een complexe taak, en veel kleine bedrijven worden geconfronteerd met een aantal uitdagingen. Vaak overlappen payrolltaken met andere gebieden van een bedrijf, zoals belastingregels of complexe arbeidswetgeving. Inzicht in loonstatistieken en trends kan bedrijven helpen zich voor te bereiden op veranderingen in het personeelsbestand en de loonkosten te verlagen. Als je weet hoe je de loonlijst nauwkeurig moet berekenen, kun je ook het moreel van de werknemers verbeteren en de problemen op de werkplek verminderen. Tegenwoordig besteden meer kleine bedrijven dan ooit tevoren hun payrolltaken uit. Deze payroll services nemen het zware werk uit handen van de ondernemer, zodat deze zich kan concentreren op de groei van zijn bedrijf. Het is echter belangrijk om een betrouwbare partner te vinden. Idealiter heeft uw payroll provider ervaring met ingewikkelde belastingcodes en biedt hij persoonlijke ondersteuning.