Art Home
Image default
Dienstverlening

Een huis kopen

Het kopen van een huis kan een beetje lastig zijn, omdat er veel dingen zijn om over na te denken. Het geheim van een vlotte aankoop van een huis is om aandacht te besteden aan elk detail. “Hoeveel kost mijn huis?” is misschien de eerste vraag die bij je opkomt als je een nieuw huis wilt kopen. Sommige mensen willen misschien hun huidige huis verkopen om genoeg geld te hebben om een ​​ander huis in een ander gebied te kopen. Dit kan erg riskant zijn, dus er zijn genoeg dingen waar je aan moet denken voordat je dit doet.

Bepaal je budget voor een woning

Voordat je je tot de aankoop van een huis verbindt, moet je een grondige budgettering doen. Doe je dit niet, dan loop je het risico op problemen in de toekomst. Je moet dus bepalen hoeveel je comfortabel aan een huis kunt uitgeven voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning in de buurt. Je kunt erachter komen door een rekenmachine te gebruiken die de betaalbaarheid meet. Het kan je helpen bij het bepalen van een prijsklasse voor jou op basis van je inkomen, schulden, aanbetaling, kredietscore en de locatie van het huis dat je van plan bent te kopen. Zo kunt je na een aantal jaren bepalen of het huis van je dromen kan worden gekocht en of de hypotheek volledig is afgelost.

Onderzoek mogelijke hypotheken

Er zijn tal van hypotheken beschikbaar met verschillende kwalificatie- en aanbetalingscriteria. De overheid geeft geen garanties voor conventionele hypotheken. Sommige conventionele hypotheken bedoeld voor starters hebben slechts een aanbetaling van 3 procent nodig. Je kunt ook een kredietverstrekker vinden die aanbetalingen van slechts 3,5 procent mogelijk maakt. Als je geluk hebt, vind je er misschien ook een die helemaal geen aanbetaling vereist. Bij sommige bedrijven kun je een hypothecaire lening simulatie laten doen om erachter te komen of je de beslissing goed vindt of niet. Je kunt ook kortingspunten krijgen als de kredietverstrekker dat aanbiedt. Dit betekent dat je vooraf kunt betalen om de rente te verlagen. Als je het geld bij de hand hebt en van plan bent om lang in het huis te wonen, is dit heel logisch.

Denk aan waar je voor moet betalen

Er zijn primaire kosten waarmee je rekening moet houden als je spaart voor een woning. De eerste is de aanbetaling. Het is het bedrag dat je aan de geldschieter moet geven. Het hangt af van de kredietverstrekker en het type hypotheek dat je kiest. Je moet ook de afsluitkosten berekenen. Dit zijn de lasten en kosten die je maakt om je hypotheek af te ronden. Deze vertegenwoordigen doorgaans 2-5% van het geleende bedrag. Je kunt rondkijken om voor sommige dingen lagere prijzen te vinden, zoals huisinspecties. Je kunt de verkoper ook vragen om een ​​percentage van je sluitingskosten te dekken. Tot slot moet je nadenken over het geld dat je moet uitgeven om naar het nieuwe huis te verhuizen. Zorg er ook voor dat je wat geld opzij zet voor dringende huisverbeteringen, reparaties en meubels.