Art Home
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een laadkabel type 2

Een oplaadkabel type 2 is een kabel die wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Hij is ook bekend als Mennekes kabel, naar zijn uitvinder, de Duitse ingenieur Hellmut Mennekes. De laadkabel type 2 is een enkelfasige laadkabel met twee stroomvoerende geleiders en een aardgeleider. De laadkabel type 2 wordt gebruikt voor alle laadmodi, behalve modus 3 (gelijkstroom snelladen), waarvoor een andere connector wordt gebruikt. De laadkabel type 2 is gestandaardiseerd door de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) en wordt gebruikt in Europa, Azië en Australië. In de Verenigde Staten heeft de Society of Automotive Engineers (SAE) zijn eigen normen ontwikkeld voor het opladen van elektrische voertuigen.

Een type 2 laadkabel wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Hij wordt ook wel Mennekes kabel genoemd, naar zijn uitvinder, de Duitse ingenieur Hellmut Mennekes. De type 2 laadkabel is een enkelfasige laadkabel met twee stroomvoerende geleiders en een aardgeleider. De type 2 laadkabel wordt gebruikt voor alle laadmodi, behalve modus 3 (gelijkstroom snelladen), waarvoor een andere connector wordt gebruikt

De type 2 laadkabel is gestandaardiseerd door de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) en wordt gebruikt in Europa, Azië en Australië. In de Verenigde Staten heeft de Society of Automotive Engineers (SAE) zijn eigen normen ontwikkeld voor het opladen van elektrische voertuigen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten laadkabels op de markt, maar de type 2 kabel is een van de meest populaire. De type 2 laadkabel is een enkelfasige laadkabel met twee stroomvoerende geleiders en een aardgeleider. Hij wordt gebruikt voor alle laadmodi behalve modus 3 (gelijkstroom snelladen). Daarnaast zijn er ook mobiele laadkabels type 2 deze zijn geschikt voor een normaal stopcontact en het standaard stroomnet.