Art Home
Image default
Bedrijven

Vloerverwarming prijs, hoe wordt dit berekend?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming een volwaardig alternatief geworden voor verwarming met radiatoren in huis. Vloerverwarming is namelijk aangenamer en een stuk voordeliger om te gebruiken, mits het efficiënt wordt gebruikt. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan vloerverwarming en dat is ook de reden waarom veel mensen het willen hebben. Je wilt waarschijnlijk meer weten over de vloerverwarming prijs voordat je deze laat leggen. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. Lees het artikel daarom eens grondig door.

Wat is de vloerverwarming prijs?

De vloerverwarming prijs ligt meestal rond de 800 euro voor de aanleg per 10 vierkante meter. Bij iedere 10 vierkante meter extra komt er ongeveer 100 euro bij. De vloerverwarming prijs is een stuk voordeliger wanneer je het niet gaat gebruiken als hoofdverwarming. Je kunt het namelijk ook in combinatie met radiatoren gebruiken en hiervoor betaal je paar tientjes minder. De vloerverwarming prijs verschilt per aanbieder en iedere aanbieder hanteert een andere prijs. 

 

De bovenstaande vloerverwarming prijs is ongeveer wat iedere aanbieder vraagt voor het leggen van vloerverwarming. De prijs wordt dus beïnvloed door het oppervlak en door het type van de vloerverwarming. Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming? Dan dient de vloerverwarming vooral voor warmere voeten en doet de radiator en de cv-ketel het meeste werk. Kies je voor een vloerverwarming met als hoofddoel hoofdverwarming? Dan maak je geen gebruik van radiatoren, maar doet de vloerverwarming het werk.

Onderhoudscontract

Heb je vloerverwarming laten leggen door een specialist? Mooi, want je kunt nu genieten van een heerlijke warme vloer. Echter, vergeten mensen vaak dat de vloerverwarming onderhouden moet worden en dit valt ook onder de prijs. Dit kost ook geld en vaak heb je met de installateur een onderhoudscontract. Het onderhoud van de vloerverwarming wordt vaak samen met het onderhoud van de cv gedaan. Je kunt daarom ook een onderhoudscontract afsluiten met een cv-monteur, zodat je de vloerverwarming altijd kunt laten controleren.

Elektrische vloerverwarming prijs

Elektrische vloerverwarming werkt op elektriciteit en is minder duurzaam dan de natte variant. Deze variant wordt vooral in kleinere ruimtes gebruikt en dient vooral als een bijverwarming. De elektrische vloerverwarming is een stuk goedkoper in de aanschaf en kost minder bij het laten aanleggen. Het lijkt allemaal een stuk goedkoper, maar bij intensief gebruik schiet de energierekening omhoog. Je kunt elektrische vloerverwarming ideaal gebruiken in kleinere ruimtes zoals een badkamer, of een slaapkamer.

Hoe werkt vloerverwarming

Vloerverwarming hebben bijna dezelfde werking als radiatoren en maken ook gebruik van water. De Cv-installatie verwarmt water dat via een netwerk van leidingen verdeeld wordt. Dit betekent dat het ook door de leidingen van de vloerverwarming loopt. Je krijgt met een vloerverwarming een aangenaam gevoel, omdat het gelijkmatigere de warmte verdeeld. Je kunt aan de hand van een thermostaat de gewenste temperatuur instellen. Vooral in de grotere ruimtes kan vloerverwarming het verschil maken in vergelijking met radiatoren. Je krijgt sneller een comfortgevoel en dat betekent dat je meer geld bespaard op je energierekening. Je kunt namelijk de thermostaat lager zetten wanneer je gebruikmaakt van vloerverwarming. De vloerverwarming prijs verschilt uiteraard met de radiatoren prijs.