Art Home
Image default
Electronica en Computers

Koop een geschikte GPS tracker

Een GPS tracker, wat een acroniem is voor Global Positioning System tracking device, wordt gebruikt voor het bepalen van de exacte locatie van een voertuig, persoon of een object waaraan het is bevestigd tegen een kaart van die plaats, hetzij in real time of via een opname met behulp van een aangepast softwarepakket. Geotrackers worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën, namelijk dataloggers, datapushers en datatrekkers.

Een GPS datalogger van Security Thuis is ontworpen op een zodanige wijze dat het is bedoeld om de positie van de GPS tracker apparaat log met regelmatige tussenpozen van de tijd binnen zijn interne geheugen, dat is meestal in de vorm van een geheugenkaartslot, een intern flash-geheugen of een USB-poort. Sommige GPS-loggers fungeren ook als USB flash drives waarin de track-log gegevens kunnen worden gedownload naar een computer en onderworpen aan verdere analyse. Deze variëteit van de GPS-tracker wordt gewoonlijk gebruikt in privéonderzoekszaken waarin het mogelijk is om één enkel voertuig of een vloot van voertuigen te volgen zonder zich te dicht bij de verdachte te wagen.

Een GPS-dataduwer, ook bekend als GPS-baken, is een apparaat dat met regelmatige tussenpozen de positie doorgeeft aan een vooraf bepaalde server, waar deze verder kan worden geanalyseerd. Wegens hun kosteneffectieve aard, worden deze apparaten wijd gebruikt in bedrijfsmilieu’s zoals commerciële vloten voor het overbrengen van plaats evenals gegevens met regelmatige tussenpozen met inbegrip van updates. Deze Geo tracker apparaat heeft een aantal toepassingen op gebieden zoals rechtshandhaving, spionage, en race controle, dierlijke controle, zoeken naar gestolen voertuigen of voor gewoon plezier hebben op het internet.

Een GPS tracker datatrekker, ook transponder genoemd, staat altijd aan en kan dus zo vaak mogelijk worden gecontroleerd. Hoewel het gebruik ervan nog niet zo wijdverbreid is, worden ze populair wanneer ze gecombineerd worden met een mobiele telefoon om een bericht over te brengen samen met de locatie van de gebruiker.

https://www.securitythuis.nl/