Art Home
Image default
Sport

Wil jij een voetbalteam sponsoren? Zó doe je dat

Heb je een goedlopend bedrijf? En wil je met de winst van jouw bedrijf iets nuttigs gaan doen? Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om een voetbalteam te gaan sponsoren. Dit kan een team van de plaatselijke amateurclub zijn, maar kan ook het team van bijvoorbeeld jouw kind zijn. Door een voetbalteam te sponsoren, geniet je van meerdere voordelen:

–      Je werkt aan de naamsbekendheid van jouw onderneming. Overal waar het voetbalteam speelt, is jouw bedrijfsnaam immers goed zichtbaar.

–      Je geniet van belastingvoordelen. Ook is het een groot voordeel dat je sponsorgelden van jouw winst af kunt trekken. Zodoende geniet je ook nog van belastingvoordelen.

Spreken deze voordelen jou wel aan? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een voetbalteam te gaan sponsoren. Voor het sponsoren van een voetbalteam vind je hieronder enkele belangrijke tips.

Tip 1: kies het gewenste team uit

Allereerst moet je goed naar het team gaan kijken. Wil jij bijvoorbeeld een seniorenteam gaan sponsoren? Wil je wellicht het veteranenteam van jouw club sponsoren? Of wil je het team van jouw kind sponsoren? Je hebt in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden.

Tip 2: kijk goed naar de spelers van het team

Vervolgens is het zaak om goed naar de spelers van het team te kijken. Ga bijvoorbeeld na hoeveel trainingspakken je moet bestellen. En ga ook goed na in welke maat je deze trainingspakken moet bestellen. Houd hierbij ook rekening met eventuele trainers; het is wel zo leuk als ook de trainers er netjes bijlopen op en rondom het veld.

Tip 3: bestel de juiste kleding

Vervolgens kun je de juiste kleding gaan bestellen. Wil je écht voor kwaliteit gaan? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld een Adidas trainingsbroek. Het klopt dat zo’n broek relatief prijzig is, maar je geniet wel van een lange levensduur. Op termijn is dit daarom financieel gezien de meest verstandige keuze. Ga uiteraard ook in overleg met het team om te bepalen waar de voorkeur precies naar uit gaat.

Tip 4: bedruk de kleding

Tot slot is het zaak om de kleding te laten bedrukken. Dáármee laat je jouw bedrijfsnaam immers opvallen!