Art Home
Image default
Cadeau

Vaderdag cadeau voor een gepensioneerde vader

Je bent niet de enige als je niet weet wat voor een vaderdag cadeau je jouw gepensioneerde vader zal geven. Omdat je vader op leeftijd is, zullen sommige cadeaus niet meer voldoen. Iemand die zijn leven lang heeft gewerkt, heeft bovendien vaak alles al. Maar niet getreurd! Aan de hand van verschillende typen vaders hebben we speciaal voor jou hieronder de leukste ideeën verzameld. Lees snel verder en verras jouw vader op vaderdag met een origineel en passend cadeau!

De gepensioneerde kunst- en cultuurliefhebber

Heb je een vader die van kunst en cultuur houdt? Dan zijn er een heleboel cadeaus waar je jouw gepensioneerde vader blij mee kunt maken. Boeken, taalcursussen en teken- en schildergerei zijn vaak een schot in de roos. Pensionado’s hebben immers veel tijd om aan hobby’s en interesses te besteden. Gaat je vader er graag uit? Een museumjaarkaart is dan een mooi cadeau waarmee je vader het hele jaar door musea kan bezoeken, wanneer hij maar wil! Omdat een pensioen ook eenzaam kan zijn, is het goed om iets te geven wat je vader bij voorbaat samen met iemand kan doen. Een weekendje weg is ideaal als hij een partner heeft. Is je vader veel alleen? Dan is een (kunstzinnige) workshop de perfecte manier om hem wat meer onder de mensen te krijgen. 

De gepensioneerde familievader

Heeft je vader kleinkinderen en onderneemt hij graag leuke dingen met ze? Versterk de band tussen opa en zijn kleinkinderen door je vader een jaarabonnement op een pretpark of dierentuin voor vaderdag cadeau te doen. Op die manier heeft hij altijd een leuk idee voor een gezellig dagje uit. Natuurlijk kunnen ook andere familieleden of vrienden aansluiten om de pret te vergroten. 

De gepensioneerde levensgenieter

Het pensioen is de tijd om zonder verplichtingen heerlijk van het leven te gaan genieten. Als jouw gepensioneerde vader een levensgenieter is, doet hij niets liever dan dat. Een dinerbon voor een lekker etentje in een (chique) restaurant zal vast goed in de smaak vallen. Is hij een liefhebber van lekkere wijn, whisky, bier of een andere drankje? Door hem een proeverij cadeau te doen kan hij zijn smaakpapillen de vrije loop laten gaan. Als je vader toe is aan wat ontspanning is een dagje wellness ideaal. Een uitje naar een sauna voelt als een mini-vakantie en zorgt ervoor dat je vader gegarandeerd weer helemaal zen thuiskomt. Kookt je vader zelf graag? Een (online) kookles is een geweldige manier om hem onder te dompelen in zijn passie. 

De gepensioneerde globetrotter

Misschien zit je vader nog vol reisplannen. Heeft hij nog dat ene land dat hij graag zou willen bezoeken. Of droomt hij van een avontuurlijke rondreis. Om hem een beetje op weg te helpen is een reisgids een mooi cadeau. Ook spullen voor op reis, zoals een stevige rugzak of goede schoenen zijn een prima optie. Je kunt daarnaast financieel alvast een steentje bijdragen door je vader een reispotje cadeau te doen. Het geld dat je vader maandelijks overhoudt, kan hij bewuster besteden aan zijn droomreis.