Art Home
Image default
Woning en Tuin

Reken af met verstoppingen: schakel een rioolexpert in!

Borrelt het water terug uit de gootsteen of uit het toilet? Het lijkt erop dat je te maken hebt met een diepe en hardnekkige verstopping. Laatste poging: de ontstoppingsveer. Zie je dit niet zitten? Onze professionele rioolontstoppers helpen je graag verder. Dankzij het landelijke netwerk van onze Belgische rioolexperts is er altijd iemand in de buurt om je verstopping snel op te lossen.

Hoe gaat de vakman te werk?

Eerst onderzoekt hij hoe hardnekkig de verstopping is. Misschien lukt het hem om deze binnen een uur – of zelfs binnen een half uur – te verwijderen. Dat doet hij met een traditionele ontstoppingsveer of hij gebruikt mechanische apparatuur, zoals een frees of een hogedrukspuit. Is de verstopping te wijten aan een ernstiger defect, zoals een kapotte leiding? Dan zullen er uitgebreidere werkzaamheden nodig zijn.

Wat kost het ontstoppen van mijn afvoer?

De prijsbepaling is geheel afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Daarin worden meegenomen: het aantal werkuren, materiaalkosten en eventuele kosten voor (nader) onderzoek met een rioolcamera. De meeste verstoppingen zijn echter binnen een uur opgelost: mogelijk zal jouw expert hier dan ook een vaste prijs voor rekenen.

Hoe vind ik een vakman die snel ter plekke kan zijn?

Dit gaat het snelst als je onze website even bezoekt. Ons netwerk van professionals is namelijk op Rioolprobleem Kwijt te vinden. Hier hoef je enkel je woonplaats of postcode in te vullen en je ziet meteen wie je kan helpen. Je kunt dan gelijk bellen of mailen voor een afspraak: onze expert zorgt er dan voor dat hij zo snel mogelijk ter plekke is.

Mijn opdracht heeft spoed. Komt de vakman ook ‘s avonds of ‘s nachts?

Dat is mogelijk, maar dan wel voor extreme gevallen. Bijvoorbeeld in het geval van een gebarsten leiding, waarbij afvalwater en vuile resten op diverse plekken in je woning of bedrijf lekken. Anderzijds: wat is voor jou spoed? Als je met kleine kinderen zit en het toilet doet het niet meer, dan heb je ook behoefte aan snelle actie. Bel gewoon met je specialist en hij zal zijn best doen om in alle gevallen op tijd in te grijpen.

Hoe voorkom ik voortaan een verstopping in mijn afvoer?

  • Gebruik dun toiletpapier. Dit spoelt makkelijker door de wc.

  • Reinig de afvoeren regelmatig met soda en heet water.

  • Spoel geen chemicaliën door je afvoeren!

  • Plaats een bolrooster op je regenpijp. Zo kunnen er geen bladeren in komen.

  • Plaats een bladvanger op je dakgoot. Reinig de dakgoot één tot twee keer per jaar. 

  • Als je vaker last hebt van een verstopping, bijvoorbeeld door een bouwtechnische fout in het riool, dan kun je onze rioolspecialist om een periodieke inspectie en reiniging vragen tot het probleem is opgelost.

Goed onderhoud van je riolering heeft nog een ander voordeel. Misschien heb je door een verstopping flink wat waterschade opgelopen. Klop je aan bij de verzekering, dan keert deze meestal alleen uit als je kunt bewijzen dat de schade niet door achterstallig onderhoud is ontstaan. Meer weten over onze diensten en over hoe je je riolering kunt onderhouden? Bezoek ons en je krijgt alle informatie die je nodig hebt.