Art Home
Image default
Woning en Tuin

Deze insecten zijn het meest schadelijk voor je tuin

Er is zeker niks mis met insecten in de tuin. Veel beestjes zijn zelfs heel goed voor je planten en de grond. Toch zijn er wel een aantal insecten die je liever niet in je tuin wilt tegenkomen omdat ze bijvoorbeeld je planten opeten of zelfs ziek maken. De volgende insecten zullen niet heel goed zijn voor je tuin en kunnen je tuin misschien zelfs helemaal verpesten…

De bladluis

Bladluizen zijn hele kleine beestjes die graag het sap uit je planten zuige. Hierdoor gaan de bladeren dood. Dit kan dus het einde van de mooie buxus betekenen. Of misschien heb jij over een tijdje geen rozen meer over door deze vervelende beestjes. Deze bladluizen kunnen allerlei kleuren hebben. Van groen tot wit en van zwart tot geel. Om deze insecten weg te houden kun je met een sproeier op de harde straal je planten nat maken. Hierdoor worden de bladluizen gedood of weggejaagd.

Rupsen

We kennen allemaal het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Hij eet alles op wat hij tegenkomt. Zo ook jouw planten, bloemen, groenten en fruit. Rupsen in de tuin zijn dus echt niet goed voor je planten. De insecten zijn helaas ook moeilijk te bestrijden. Als je veel vogels in de tuin hebt, kunnen die je rupsen opeten. Daarnaast moet je je tuin gewoon goed checken op rupsen en eventueel afdekken zodat ze er niet bij kunnen.

De aardrups

De aardrups is eigenlijk hetzelfde verhaal als de gewone rups. Deze rups is alleen de voorganger van de nachtvlinder. Ze knabbelen vaak aan de stammen van planten, waardoor deze in zijn geheel dood kan gaan. Aardrupsen kun je het beste gewoon met de hand van je planten afhalen. Als je ze aanraakt krullen ze op. Dus schrik niet. Ook kun je aaltjes inzetten, maar dat is lastiger.

Kevers

“Slechte” kevers zijn lastig te herkennen. Niet alle kevers zijn namelijk slecht voor de tuin. Lieveheersbeestjes kun je bijvoorbeeld gewoon houden. Appelspintkevers, bladsnuitkevers en de perenknopkevers kun je liever uit je tuin bestrijden. Om de kevers uit je tuin te krijgen moet je je tuin aantrekkelijk maken voor vogels en kikkers. Zij eten de beestjes namelijk op. Laat ook spinnenwebben hangen, want spinnen eten namelijk kevers. Ook kun je kevers bestrijden met behulp van aaltjes.


Bron: Beestjes Kwijt