Art Home
Image default
Bedrijven

Wil je graag een asbestattest aanvragen?

 Wat houdt de term ‘’asbest’’ precies in?

Een asbest bestaat uit kleine pluisjes dat met een blote oog vrijwel niet te zien is. Dit is opgebouwd uit fijne en kleine vezels. De kenmerken van asbest is dat het sterk en slijtvast is. In Nederland zijn er typen soorten zoals wit asbest, blauw asbest en bruin asbest. Wat een interessante weetje is over het aspect is dat in het vroege leven veel asbesthoudende materialen zijn gebruikt in woningen en gebouwen. Helaas, biedt asbest momenteel een grote risico voor gezondheid bij mensen.

 

Asbestattest

Op een asbesttest staat welke materialen in het gebouw asbest bevatten en hoe je het als gebouweigenaar asbestveilig kunt maken. Hierin wordt nagegaan wat de status is van de materialen en hoe zij op een veilige manier verwijderd kan worden. Dit attest blijft in het geheel tot 10 jaar geldt, enkel in een onveilige situatie is de duur 5 jaar geldig.

 

Hoe vraag je een asbesttest aan?

asbestattest aanvragen gaat in principe door onmiddellijk een offerte aan te vragen voor de opmaak van de asbestinventaris. Daardoor kan men vroegtijdig dit attest laten afleveren door het OVAM( Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij). Als je dus van plan bent om op dit moment een woning te gaan verkopen, zal je het beste een gratis offerte gaan aanvragen. Als je zo eenvoudig mogelijk je attest wilt aanvragen, kan je beste telefonisch of via een website doen.

 

Wat zijn de kosten van een asbesttest?

De kosten met van een asbesttest hangt af van de grootte van de woning. Des te hoger de woning, des te hoger de prijs van de woning. Het bedrag van een asbesttest bedraagt tussen 400 en 900 euro (excl. btw). Hierin vraagt de deskundige ook over de belangrijke gegevens over de woning zelf. Dit dient te worden gebruikt als een soort vooronderzoek van de woning.

https://asbestattest-aanvragen.net/