Art Home
Image default
Aanbiedingen

Mogelijkheden van materiaalgebruik in een Ultimaker

Ultimaker maakt het gebruik van een 3D printer graag gemakkelijk. Daar staat deze fabrikant dan ook om bekend. Dat is op allerlei vlakken te zien. Ook is dat het geval wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld de wijze waarop met materiaalgebruik wordt omgegaan. Zeker in de meer recente modellen is daarin flink wat vooruitgang geboekt. Dat maakt het ook een stuk interessanter om de mogelijkheden te verkennen. Afhankelijk van wat je wilt maken is er namelijk van alles mogelijk met deze printers. Alle reden om je daarover te laten informeren zodat je weet wat mogelijk is.

De nieuwste mogelijkheden kennen
Ultimaker heeft altijd oog voor de nieuwste mogelijkheden. Daardoor is met precisie gebruik te maken van de juiste hoeveelheid filament voor elk deel van het ontwerp. De sensors en de software zijn dermate krachtig, dat gezorgd kan worden dat precies de juiste hoeveelheid van elk materiaal gebruikt kan worden. Op die manier krijg je dus ook altijd de perfecte eindproducten in handen wanneer het printen eenmaal klaar is. Het meest aantrekkelijke is dan ook nog eens dat dit losstaat van het soort filament dat je gebruikt voor het ontwerp. Dit maakt het wel zo gemakkelijk in gebruik.

Allerlei soorten materialen te gebruiken
Ultimaker houdt de opties ook open voor de gebruikers van de printers. Daardoor is het mogelijk om met allerlei soorten materialen te werken. In de eerste plaats gaat het dan om de meer bekende soorten filament. Materialen zoals ABS en PLA zijn gewoon goed bruikbaar. Daarnaast is het met name in de nieuwere printers van de fabrikant ook zo dat je gebruik kunt maken van nieuwere soorten filament. Denk dan aan versterkte varianten zoals tough PLA. Dit zijn materialen met glasvezels of carbonvezels om het extra te versterken erin verwerkt. Zo is er meer te produceren.

De materialen door elkaar gebruiken

De grootste verandering die Ultimaker de laatste jaren teweeg heeft gebracht is de mogelijkheid om te variëren in de materialen. Dit geldt niet alleen per ontwerp. Zelfs binnen een ontwerp is dit mogelijk. Zo is een combinatie van PLA en ABS geen enkel probleem. Het helpt om op die manier de details van elk ontwerp nog beter tot uiting te brengen. Denk dan aan bijvoorbeeld de manier waarop bepaalde vormen van filament hard worden. Dit is beter aan te passen aan de manier waarop het geheel uiteindelijk uit de printer moet komen. Dit is gemakkelijk te verzorgen.

Lees meer over 3d printers van Ultimaker hier!