Art Home
Image default
Gezondheid

Meedoen is belangrijker dan winnen: geldt dit ook voor een detox kuur?

Wie wel eens een detox kuur heeft gevolgd weet hoe pittig het kan zijn om de kuur tot het einde af te maken. Vaak is het tegenwoordig ook nog zo dat een detox kuur gevolgd wordt samen met anderen. Bijvoorbeeld met collega’s of vrienden/vriendinnen. Dit geeft een extra druk want je wilt niet afgaan als een gieter omdat jij de detox kuur niet vol weet te houden. Is het meedoen van een detox kuur belangrijk dan het winnen of uitlopen van de race tot het einde? Dat lees je hier!

De start en motivatie

Wanneer je gaat beginnen met het volgen van een detox sapkuur dan is het belangrijk om je op voorhand heel duidelijk een aantal doelen te stellen en je motivatie voor het kuren vast te leggen. Je moet gewoon duidelijk weten waar je het voor doet. Want als je weet waar je iets voordoet, is het makkelijker om het vol te houden.

Probeer je altijd te beseffen dat je een sapkuur volgt voor jezelf. En niet voor een ander. Het is natuurlijk leuk als je samen met iemand anders een sapkuur volgt, want zo kun je elkaar motiveren. Maar het moet niet zo zijn dat het een wedstrijd wordt. Je hebt je eigen doelstellingen en ieder lichaam zit ook anders in elkaar.

Meedoen met een detox alleen al is super stoer! Je moet er mentale kracht voor bezitten om een detox te volgen en vol te houden tot het einde.

Bepaal je eigen koers

Als je gaat beginnen met een detox is het heel erg belangrijk dat jij je eigen koers vaart en keuzes maakt. Zeker wanneer je met anderen samen gaat detoxen. Kies bijvoorbeeld de smaak van de detox die bij jou past. Ben jij dol op rode bietensap bijvoorbeeld? Dan kun jij gewoon voor deze smaak kiezen. Laat de ander maar de smaak kiezen die hij /zij lekker vindt.

Daarom is het zo belangrijk dat je weet waar je het voor doet. Dat je het samen met een ander doet wil niet zeggen dat je dan ook alles hetzelfde moet doen. Het is belangrijk dat jij met een fijn gevoel de detox volgt en voor je eigen doelstellingen.

Een detox kuur is geen wedstrijd

Detoxen doe je puur voor je gezondheid. Het is dus absoluut geen wedstrijd wie de beste is. Tijdens een sapkuur zul je ook je mentale uitdagingen krijgen. Soms zie je het even helemaal niet meer zitten en dan heb je elkaar nodig om door te zetten. Probeer dus de detox kuur niet als een wedstrijd te zien maar als een individueel traject.

Want hoe mooi is het als je na het einde van de sapkuur jij jouw doelstelling hebt behaald? Dan ben je trots op de weg die je hebt afgelegd en de hobbels die je mentaal hebt overwonnen. Of dit nu samen is of alleen. Soms is het ook zo dat de resultaten misschien tegenvallen maar dan kun je alsnog trots zijn dat je het hebt gedaan. Je hebt geïnvesteerd in jouw gezondheid en dat is heel belangrijk.

 

https://www.sap.je/