Art Home
Image default
Aanbiedingen

Koelkast kapot? Zo repareer je ‘m!

Wat is een keuken zonder koelkast? Niets! Zonder koelkast raken producten bedorven en blijven de producten minder lang vers. Het meest essentiële onderdeel van je keuken is daarom een goed werkende koelkast. Een koelkast die niet meer werkt naar behoren moet daarom snel gerepareerd worden. Weten hoe je de reparatie van je koelkast zelf kunt doen? Je leest het in deze blog!

 

Controleer de thermostaat

Een defecte thermostaat is vaak de veroorzaker van de problemen met je koelkast. Een handmatige thermostaat moet altijd vervangen worden wanneer deze kapot is. Koelkasten met een elektrische thermostaat kan problemen hebben met de elektra. Op het display is te zien of de temperatuur goed is. Wanneer dit niet het geval is, moet de elektra hoogstwaarschijnlijk vervangen worden. De kapotte onderdelen kun je zelf vervangen. Hiervoor kun je eenvoudig nieuwe onderdelen bestellen. Zo kun je de elektronische thermostaat zelf repareren.

 

Zet de koelkast op de juiste plek neer

De plek van de koelkast heeft veel effect op de werking ervan. Een te koude plek zorgt ervoor dat de motor niet hard genoeg hoeft te werken. Bij een koelkast moet de motor juist wel hard werken om het vriesvak koud genoeg te houden. Een motor die weinig hoeft te doen voor de koelkast, zorgt er dus uiteindelijk voor dat het vriesvak niet optimaal werkt en ontdooit. Zet een koelkast met vriezer dus nooit op een koude plek, maar op een relatief warme plek.

Vul de koelvloeistof regelmatig bij
Het kan voorkomen dat je koelkast uit het niets een brommend of ratelend geluid maakt. Dit is geen geluid dat een goedwerkende koelkast maakt, dus wanneer je dit hoort is er iets aan de hand. Wanneer je merkt dat het koelelement niet optimaal werkt, is het verstandig om de koelkast even te controleren. Het kan zo zijn dat de koelvloeistof bijgevuld moet worden. Doe dit voorzichtig, want koelvloeistof is gifitg! Maakt je koelkast na het bijvullen van de koelvloeistof nog steeds dat gekke geluid? Waarschijnlijk heb je dan te maken met een lek. Dit lek kun je helaas niet zelf repareren, dus schakel hier zo snel mogelijk een monteur voor in. 

 

Koelkast onderdelen om je koelkast te repareren kun je kopen doe je bij Fixpart.be. De onderdelen worden snel geleverd, zodat je koelkast zo snel mogelijk de oude is!

 

https://fixpart.be/nl