Art Home
Image default
Recreation / Food

Met de waterpijp waan je je zo in het Midden-Oosten

De waterpijp komt uit Azië, dat zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Oorspronkelijk uit India, maar ook in het Midden-Oosten is de waterpijp ontzettend populair. In Nederland is de waterpijp de laatste jaren ook een stuk populairder geworden. Jongeren kiezen voor de waterpijp of shisha omdat het de walm die er hangt gezellig is om in te chillen. Zo komen er ook steeds meer shisha lounges. Dit zijn cafés waar men de waterpijp gaat roken. Er ontstaat een gezellige, warme, Oosterse sfeer. Hoewel er geen nicotine in zit, kan dit toch verslavend leuk en lekker zijn.

 

Het verschil met normale tabak is het verschil in de lengte en mate van vochtigheid van het tabak. De waterpijp tabak is wat langer en wat vochtiger. Doordat het verhit wordt, gaat de vochtigheid over in damp, waardoor er een kenmerkende wolk verschijnt. Je waant je zo in het Midden-Oosten. Het begint daarom onder jongeren ook langzaam een traditie te worden in Nederland. Als het erg warm is dan kan het helpen om wat ijs toe te voegen. De walm zal nu wat kouder aanvoelen, ideaal voor in de zomer. Daarnaast is er ruim keuze in de smaak. Kies en durf te variëren met de smaak. Ga bijvoorbeeld voor aardbei of chocola.

 

Aan de waterpijp zelf is ook genoeg te veranderen. Zo kan je het aantal slangen laten verschillen of een waterpijp vaas kopen. Er zijn nog veel meer waterpijp onderdelen. Door zo af en toe eens nieuwe onderdelen aan te schaffen kan je je waterpijp steeds weer een upgrade geven. Dat is ook leuk om met vrienden te doen. Als je allemaal wat inlegt scheelt dat bovendien weer. Zo kun je samen blijven genieten van de shisha. Kortom: durf te variëren en maak van iedere waterpijpsessie een unieke belevenis.

 

 

 

 

 

 

 

https://premium-hookahs.nl