Art Home
Image default
Woning en Tuin

Beste gasfornuizen van 90 cm

Wat is het beste gasfornuis van 90 cm? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bij onze winkel vind je een ruim assortiment aan fornuizen in verschillende stijlen en maten, waar je uit kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar een strak modern design of juist een nostalgisch model met glanzend chroom: bij ons slaag je altijd. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo ben je verzekerd dat je de beste gasfornuizen van 90 cm koopt die perfect bij jouw interieur passen én optimale prestaties leveren!

Kiezen van het juiste fornuis

Het kiezen van het juiste fornuis is niet altijd eenvoudig. Neem bijvoorbeeld de afmeting: als je alleen maar kleine gerechten bereidt, dan is een 90 cm gasfornuis misschien wel overkill en kun je beter voor een kleiner model gaan. Maar als je regelmatig in groepsverband gaat koken of veel ovengerechten bereidt, dan is een 90 cm fornuis precies wat je zoekt. Bovendien is dit type fornuis ook makkelijk te combineren met accessoires als roosters en grillplaten, waardoor je er optimaal gebruik van kunt maken.

Prestaties en kenmerken van een gasfornuis

Met een gasfornuis van 90 cm ben je verzekerd van een optimaal kookcomfort. Gasfornuizen beschikken namelijk over meerdere branders die allemaal hun eigen warmte-intensiteit hebben. Je kunt dus precies de temperatuur regelen die nodig is voor jouw gerecht. Daarnaast zijn ze vrijwel direct opwarmbaar, waardoor je sneller aan het koken bent. Ook qua stijl en uiterlijk zijn er veel verschillende modellen te vinden, variërend van modern tot vintage. Kies bijvoorbeeld voor een fornuis met strakke ronde knoppen of juist voor een model met antieke wijzerplaten en klassieke pootjes.

Gasfornuizen met meerdere ovens

Bij het kiezen van het juiste fornuis, moet je ook goed naar de ovenfuncties kijken. Sommige gasfornuizen beschikken over twee aparte ovens met verschillende functies. Zo heb je bijvoorbeeld een oven waarin alleen boven- en onderwarmte mogelijk is, maar ook een oven die vrijwel alle soorten warmte kan produceren. Ook qua grootte zijn er grote verschillen tussen deze twee ovens: zo hebben sommige modellen een hogere bovenoven dan onderoven, wat handig is als je veel gerechten tegelijkertijd wilt bereiden of grote bakplaten gaat gebruiken.

Voordelen van een 90 cm fornuis

Wanneer je een gasfornuis van 90 cm kiest, ben je verzekerd van meer ruimte en flexibiliteit. Zo heb je bijvoorbeeld meer branders, waardoor je gerechten in verschillende pannen tegelijkertijd kunt bereiden. Ook als je veel vrienden of familie over de vloer hebt, is een fornuis met twee ovens ideaal: zo kun je twee gerechten in verschillende ovens bereiden om ruimte te besparen. Bovendien heeft een groot gasfornuis meestal ook een extra werkblad erbovenop, waarop je bijvoorbeeld ingrediënten of andere accessoires kwijt kan.

Branders en knoppen op je fornuis

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste branders en knoppen voor je gasfornuis. Ten eerste is de grootte van de branders belangrijk: hoe groter, hoe meer warmte er geproduceerd wordt. Ook moet je goed naar het type brander kijken. De meest gebruikte branders zijn wokbranders of infraroodbranders, maar er zijn ook speciale branders die verschillende hittezones hebben om te bereiden met precisie. Verder moet je de bedieningsknop ten minste twee centimeter boven het fornuis plaatsen, zodat hij niet per ongeluk kan worden ingeschakeld.

Veiligheidscheck voor je gasfornuis

In sommige landen moet je voordat je een gasfornuis gaat gebruiken, deze laten controleren door een professionele installateur. Deze check is om te garanderen dat het fornuis veilig en klaar voor gebruik is. Controleer daarom altijd of je fornuis goed geïnstalleerd is en controleer ook regelmatig of er verse batterijen in de thermische beveiligingsknoppen zitten. Als je niet zeker weet hoe de installatie in elkaar steekt, raadpleeg dan een specialist om ervoor te zorgen dat het gasfornuis op de juiste manier wordt aangesloten.

Onderhoud en reiniging van je gasfornuis

Ga je een gasfornuis van 90 cm kopen? Dan is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je regelmatig onderhoud en reiniging nodig hebt. Dit geldt vooral voor de ovens, branders en knoppen. Je moet bijvoorbeeld de brandergaten schoonmaken met warm water en zeep om te voorkomen dat ze verstopt raken door vet of stof. Ook moet je de knoppen af en toe schoonmaken met wat milde zeep om het opbouwen van bacteriën tegen te gaan. Als je hier aandacht aan besteedt, dan blijft je gasfornuis in goede conditie en heb je er jarenlang plezier van.