Art Home
Image default
Woning en Tuin

Beste bovengrondse zwembaden

Gezinnen zijn dol op bovengrondse zwembaden omdat ze niet permanent zijn, maar toch veel seizoenspret bieden. Hier bespreken we de beste bovengrondse zwembaden voor elke toepassing, plus de voor- en nadelen van onze belangrijkste aanbevelingen.

We vonden twee bovengrondse zwembaden die opvielen tussen de concurrentie. Lees hieronder meer over al onze aanbevelingen.

Intex Prism

Als je op zoek bent naar een betaalbaar zwembad voor het gezin, dan is Intex’s Prism wellicht de perfecte oplossing. Het zwembad met een diameter van 3 meter wordt geleverd met een pomp en is in 30 minuten opgezet, zodat je het zo snel mogelijk kunt vullen. Het stalen frame zorgt ervoor dat het zwembad niet instort, en je hoeft je geen zorgen te maken over het vullen met lucht, wat we leuk vinden. De framing-opstelling helpt ook om verdrinkingsgevaar te voorkomen doordat kinderen niet over de zijkant kunnen vallen, zoals mogelijk is met opblaasbare zwembaden. Sommige gezinnen vinden het misschien een beetje ondiep – het is slechts 50 centimeter hoog – maar voor de meeste kinderen is het voldoende.

Bestway Steel Pro

Het rechthoekige stalen zwembad van Bestway is het ideale formaat voor kleine kinderen om in te spelen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het zwemvermogen. Het kleinste formaat heeft de voorkeur voor kinderen van wie de ouders liever niet nat worden, en de installatie is in een handomdraai opgezet. De watercapaciteit betekent echter waarschijnlijk dat je een pomp nodig hebt om het water vers te houden – en die zit er niet in de doos.

Het goede nieuws is dat het niet lang duurt om dit bovengrondse zwembad op te zetten, aangezien er geen gereedschap voor nodig is. De Tritech zwembadwanden zijn lichtgewicht maar sterk, en het stalen frame is corrosiebestendig voor meerdere seizoenen plezier.  Je moet de locatie van het zwembad goed voorbereiden – het is mogelijk dat de “voeten” met het gewicht van het water in de grond kunnen zakken. Een paar betonnen straatstenen waarop de palen kunnen rusten, kunnen het probleem oplossen.

Bovengronds zwembad kopen

Ook geïnteresseerd in een bovengronds zwembad? Dan kun je eens een kijkje nemen op de site van Out at Home, de website voor mensne die van hun eigen tuin willen genieten. 

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/bovengrondse-zwembaden/