Art Home
Image default
Woning en Tuin

Welke kartonnen dozen je het beste kunt kopen

Ben je op zoek naar goede en stevige kartonnen dozen? Wil je goederen versturen, opslaan of juist beschermen? Dozen zijn er in verschillende maten en van verschillende kwaliteiten en het is afhankelijk van het doel voor welke soort je uiteindelijk kiest. Nu kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat je door het reusachtige aanbod geen idee hebt welke doos de beste keuze is. Daarom vertellen we in onze blog meer over de kartonnen doos en welke je het beste kunt kopen.

Kartonnen dozen voor opslag en verzenden

De simpele en doeltreffende kartonnen doos is het eenvoudigste product dat je kunt kiezen als je op zoek bent naar stevige kartonnen dozen. Deze dozen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en je kunt ze gebruiken om spullen in te beschermen en om ze netjes op te slaan. Veel bedrijven gebruiken deze dozen ook voor het archiveren van snelbind mappen vol met facturen en pakbonnen. Met een sticker of een dikke stift kun je natuurlijk altijd opschrijven wat er in de doos zit. Dat maakt het ook makkelijker om bepaalde mappen of andere materialen sneller terug te vinden in de opslagruimte.

Op zoek naar grote kartonnen dozen? Kies dan de palletdoos!

Heb je iets groots te versturen of wil je een europallet vol met goederen goed afdekken? Dan is de palletdoos de perfecte keuze! De naam is te danken aan het feit dat de doos net zo groot is als de europallet en dat je onder de doos verschillende goederen kunt plaatsen. Vaak heb je een keuze uit hoe hoog de doos moet zijn en de dozen worden altijd gemaakt van stevig golfkarton. Heb je een blokpallet of een andere maat nodig? Die kartonnen dozen zijn ook verkrijgbaar.

Verhuisdozen 

Verhuisdozen zijn doorgaans ook van stevig karton gemaakt en deze dozen vallen dus ook onder de categorie kartonnen dozen. Met wel een kanttekening dat verhuisdozen zijn voorzien van grepen en dat de bodem vaak extra stevig is. Zodat de spullen die je wil vervoeren niet uit de doos kunnen vallen. Verhuisdozen hebben in de regel wel een maximaal gewicht dat ze kunnen dragen en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Verhuisdozen zijn zeer praktisch om de inboedel te verhuizen, maar je kunt er ook prima spullen in opbergen.

Magazijnbakken van karton

Je hebt een winkeltje met kleine producten of accessoires. Denk aan kabeltjes, sieraden of telefoonhoesjes die lastig op te slaan zijn. Je stellingen hebben immers een vaste hoogte en breedte en je hebt de ruimte om meerdere producten op één locatie op te slaan. Met magazijnbakken van karton kun je een plank beter verdelen en je kunt producten veel beter een bestemming geven. Zo wordt het orderpicken voor een medewerker een fluitje van een cent terwijl je enorm veel ruimte kunt besparen. 

Archiefdozen zijn ook kartonnen dozen

Archiefdozen zijn enorm praktisch en dan ook nog altijd populair. Een gemiddeld bedrijf heeft veel documenten die ze voor minstens 7 jaar moeten bewaren. Dat kun je het beste doen in duurzame kartonnen dozen van stevig materiaal en opslaan. Je kunt deze archiefdozen ook nog in een omdoos plaatsen als je de documenten extra wil beschermen.