Art Home
Image default
Woningen

3 Populaire Soorten Dakramen

Als u overweegt om uw woning te verbouwen om de energie-efficiëntie te verbeteren en uw interieur op te fleuren, dan zijn dakramen zeker  verstandig en de moeite waard om te overwegen. Ze helpen niet alleen om de binnentemperatuur op peil te houden, het in de winter warmer te houden en in de zomer af te koelen, maar ze voegen ook meer natuurlijk licht toe aan de belangrijkste woonvertrekken van uw huis en zorgen ervoor dat de kamers groter lijken.

Als het gaat om dakramen, is de eerste stap om contact op te nemen met een erkend dakbedekkingsbedrijf om uw dak te laten inspecteren. Zij zullen bepalen of uw daksysteem al dan niet een goede kandidaat is voor de installatie van dakramen en zullen u schattingen en aanbevelingen geven voor de beste manier van handelen voor uw specifieke woning.

Uw volgende stap is een andere zeer belangrijke: het kiezen van de juiste lichtstraten voor uw woning. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen op de markt voor woningen, maar er lijken drie centrale types te zijn die het voortouw nemen wat betreft de populariteit van de consument. Dit zijn buisvormige, ventilerende en vaste lichtstraatsystemen. Hieronder vindt u de meest duidelijke voor- en nadelen van elk systeem, die u kunnen helpen bij het maken van een keuze voor uw woning.

Buiskoepels

Buissystemen zijn zeer geschikt voor kleinere ruimtes en ruimtes die wat verbreding en verlichting nodig hebben. Gebieden zoals gangen, kasten en pantry’s zijn gebruikelijk voor buisvormige dakkasten, omdat ze niet direct met het dak verbonden zijn. Ze nemen het licht van het dak en sturen het naar beneden via een reflecterende buis die rechtstreeks naar het dakraam in het plafond leidt. De meest bekende voordelen zijn dat ze goedkoop zijn, gemakkelijk te installeren, en kunnen worden geïnstalleerd in bijna elke kamer van een huis. Ze zijn ook het type dat het minst gevoelig is voor waterlekken en de minste kans heeft om de binnentemperatuur te beïnvloeden. Ze bieden echter het minste licht en hebben geen zicht naar buiten.

Geventileerde lichtkoepels

Ook wel dakramen genoemd, deze openen op een scharnier, zodat huiseigenaren de buitenlucht en het licht naar eigen inzicht kunnen binnenlaten. Er zijn verschillende stijlen van geventileerde systemen waaruit u kunt kiezen, waaronder plat, koepelvormig, gebogen of piramide. De grootste voordelen zijn dat ze veel natuurlijk licht binnenbrengen, ventilatie mogelijk maken en gemakkelijk te reinigen zijn. Ze kunnen zelfs worden geïnstalleerd in gewelfde plafonds met elektronische bediening. Aan de andere kant zijn ze meer geneigd om te lekken en kunnen ze vrij ingewikkeld te installeren zijn. Ze zijn toevallig de duurste optie van alle drie die in dit artikel worden besproken.

Vaste lichtstraten

De vaste lichtkoepels lijken sterk op geventileerde systemen, maar ze zijn er in allerlei stijlen en maten. Ze gaan echter niet open. Ze bieden wel veel natuurlijk licht en uitzicht op de buitenlucht, maar ook een verhoogde energie-efficiëntie in de winter. Hoewel ze geen ventilatie bieden, zijn ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Als het gaat om tijden om uw nieuwe dakramen te installeren, zorg ervoor dat u een deskundig en gerenommeerd dakbedekkingsbedrijf inhuurt dat een erkende licentie heeft en verzekerd is. Zij kunnen u vertellen welke accessoires het beste werken met uw woning en uw dakbedekkingssysteem.

https://www.herentalsdakwerker.be/