Art Home
Image default
Woning en Tuin

De juiste raamdecoratie bij jou thuis

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is geen makkelijke keuze. Welke soort raamdecoratie, variant of type past het beste bij je interieur, naar welke kleuren combinaties en stijlen ben je op zoek? Dit zijn een aantal belangrijke onderdelen die je jezelf moet afvragen voordat je weet naar wat voor raamdecoratie je op zoek bent. Op de website van ilumio is er informatie te vinden over alle soorten raamdecoratie die er zijn. In deze blog gaat het vooral over plisségordijnen.

 

Er zijn twee verschillende varianten plisségordijnen, één met een verduisterende stof en een lichtdoorlatende stof. Dankzij dit aanbod komen plisségordijnen in ieder interieur tot hun recht en voegen ze ook echt wat toe. Plisségordijnen zijn één van de best isolerende soorten raamdecoratie dankzij de honingraatstructuur, dit creëert namelijk een extra isolerende laag. Plisségordijnen zijn echte sfeermakers en kleden een huis prachtig aan. Ze zijn eenvoudig te bedienen met plooien en dankzij het top down, bottom up systeem krijg je enorm veel vrijheid in het bepalen van je privacy en lichtinval.

 

Twee varianten is transparantie

Verduisterende plisségordijnen komen vooral voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en voorkomen dat er ligt naar binnen komt. Daarom zijn plisségordijnen zo populair in de slaapkamer. Je kunt genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust, zonder dat de vroege ochtendzon je kamer binnen schijnt. Naast verduisteren hebben deze plisségordijnen nog meer voordelen. Zoals eerder verteld zijn dit een van de betere isolerende raamdecoratie en dankzij de dikke verduisterende stof wordt dit isolatie effect alleen maar beter.

 

Naast verduisterende plisségordijnen zijn er ook lichtdoorlatende plisségordijnen, de naam zegt het al, deze laten iets meer licht door. Deze dupligordijnen, hoe plisségordijnen ook nog wel genoemd worden, zijn de ideale combinatie tussen lichtinval en privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken waardoor ze perfect zijn voor je privacy. Je voorkomt hier dus nieuwsgierige voorbijganger mee die naar binnen proberen te kijken. Wel laten lichtdoorlatende plisségordijnen voldoende licht van buiten door. Hierdoor kun je dus altijd genieten van natuurlijklichtinval. In de woonkamer of op kantoor zijn ze erg populair, op kantoor kun je niet gestoord worden door alles wat erbuiten gebeurt en tegelijkertijd komt er wel natuurlijklichtinval binnen dat weer een positieve invloed heeft op je concentratie en werkvermogen.

 

Ook op draai, – kiep en dakramen kunnen plisségordijnen gemonteerd worden. Hierdoor kun je dus je zolderkamer voorzien van plisségordijnen. Plisségordijnen worden op een bepaalde manier gemonteerd waardoor ze niet kunnen klapperen als je draai – kiepraam openstaat. Plisségordijnen zijn eenvoudig schoon te houden door ze af en toe even af te nemen met een plumeau. Zo kun je nog langer genieten van tijdloze raamdecoratie.