Art Home
Image default
Woningen

Een nieuwe vloer, denk zeker aan laminaat!

Tot het eind van de vorige eeuw moest men er niet aan denken, een vloer in je woning van niet-natuurlijke materialen? Dat kan toch niet? De komst van laminaat heeft een hoop doen veranderen in de woonkamers wereldwijd. Laminaat werd uitgevonden in de jaren zeventig van de vorige eeuw en is enkele decennia later consument breed toegankelijk geraakt. Waar men in eerste instantie sceptisch was over de niet-natuurlijke stof, omarmde men de laminaatvloer later hartelijk! De laminaatvloer had als grootste voordeel ten opzichte van de houten vloer dat deze stukken minder arbeidsintensief was. Door de niet-natuurlijke basis van de vloer, vereist de laminaatvloer stukken minder onderhoud dan de houten vloer en is deze daarnaast ook nog eens goedkoper. De laminaatvloer werd als relatief snel opgevolgd door haar “volwassen” broertje, de PVC-vloer. De PVC-vloer wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit, maar wint het niet op elk gebied van de laminaatvloer! In deze blog vertellen we je waarom je juist voor de laminaatvloer moet kiezen.

Laminaat doet wat je nodig hebt

Een van de meest gehoorde voordelen van PVC ten opzichte van laminaat is de mogelijkheid tot vloerverwarming. Onder een laminaatvloer kun je geen vloerverwarming aanleggen terwijl dit onder een PVC-vloer wel kan. Wat echter in veel gevallen blijkt is dat de mensen die daadwerkelijk voor een PVC-vloer kiezen helemaal geen vloerverwarming laten aanleggen. Het is dus op papier mooi dat de mogelijkheid er is, maar als men hier toch niet per se gebruik van gaat maken, dan kun je net zo goed voor de laminaatvloer kiezen! De laminaatvloer past eigenlijk binnen het Hollandse plaatje, een oerdegelijke vloer voor een zachte prijs! Als je geïnteresseerd bent in een laminaatvloer bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van Meister Laminaat of Ambiant Laminaat.

Laminaat is goedkoop

Zoals gezegd is laminaat te verkrijgen tegen een zachte prijs. Van alle vloeren die je momenteel kunt verkrijgen, is de laminaatvloer het goedkoopst. Dit komt omdat de vloer al zo lang te verkrijgen is en het materiaal dat hierin verwerkt wordt niet heel duur is. Daarnaast biedt de laminaatvloer zoals gezegd voor de meeste mensen voldoende mogelijkheden en voorziet het in de functies die daadwerkelijk vereist zijn. Het zou dan ook zonde zijn om meer te betalen voor een vloer van een ander materiaal als je niet van de volledige extra functies van deze vloer gebruik gaat maken.