Art Home
Image default
Bedrijven

Wat definieert de Franse cultuur?

Zowel de geschiedenis als de cultuur van Frankrijk zijn gecompliceerd vanwege de voortdurende conflicten en het gebrek aan regionale eenheid tijdens de lange vestiging van het land. Tot ongeveer 200 jaar geleden waren verschil en diversiteit de synoniemen van de vele kleine dorpen die Frankrijk vormden, en veel van deze regionale cultuur bestaat nog steeds.

Franse cultuur

De cultuur van Frankrijk is door de eeuwen heen beïnvloed door de turbulente geschiedenis van het land, de gevarieerde topografie en de langdurige contacten met de buurlanden en met zijn koloniën. In de 19e eeuw werd Parijs het culturele centrum van de wereld vanwege zijn decoratieve art nouveau-stijl, en enkele eeuwen daarvoor hadden de luxe meubelmakers de elite van Europa gedomineerd met extra style van hout in het binnenland en vergulde decoratie. Tot de 18e eeuw bestond ‘Franse cultuur’ als een allesomvattend concept niet, aangezien elke regio en barongebied zijn eigen specifieke lokale gebruiken en tradities had. Zelfs tegenwoordig is de natie een massa van meerdere etniciteiten en regionale diversiteit. Sociale klasse is nog steeds belangrijk, evenals de regionale aspecten van keuken, dialect en taal, en traditie. De Fransen als geheel zijn echter erg trots op hun nationale identiteit.

Familiewaarden & beleefdheid

Familiewaarden vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur in Frankrijk, en verantwoordelijkheid jegens jouw naamgenoot gaat voor alle anderen bij het bieden van financiële en emotionele steun. Hoe romantisch ze ook zijn, de Fransen hebben een praktische kijk op het huwelijk en het voortbestaan ​​ervan als instituut in de moderne wereld. Ouders nemen hun rol serieus en er zijn minder werkende moeders dan in de rest van Europa. Culturele evenementen zoals opera, ballet, klassieke concerten, theatervoorstellingen en andere traditionele evenementen worden hoog gewaardeerd, evenals het Franse natuurlijke talent voor kunst. Beleefdheid en een zekere mate van formaliteit zijn gebruikelijk in Frankrijk, aangezien de Fransen van nature particulieren zijn. Etiquette speelt een sterke rol in het Franse leven, hoewel ze de normen kunnen versoepelen om verlegenheid met buitenlandse vrienden en kennissen te voorkomen. Wanneer gasten worden uitgenodigd voor een maaltijd in een Frans huis, moeten gasten altijd op tijd aankomen en een geschenk van bloemen, wijn (en een goede) of chocolaatjes meenemen en zich goed kleden, want stijl is alles. Als je wordt uitgenodigd voor een etentje in Parijs, moeten bloemen dezelfde ochtend worden verzonden als ze ’s avonds worden uitgestald. In Frankrijk heb je fantastische bezienswaardigheden. Benieuwd? Dan kunnen vakantiehuizen Zuid-Frankrijk je hier een beter kijk op geven!