Art Home
Image default
Woning en Tuin

Waarom kralengordijnen van glas een aanwinst voor je huis zijn

Vooral in de winter zijn wij Nederlanders erg veel met ons huis bezig. Niet zo zeer met de buitenkant van het huis, maar vooral de binnenkant. Het interieur en wooninrichting is erg van invloed om ons welbevinden. We moeten ons thuis voelen, veilig en prettig. Dat kan natuurlijk het beste in een ambiance waarbij jij en je gezin zich het beste voelen. Nu gaat dit artikel over kralengordijnen, en hier lees je hoe kralengordijnen je woongenot nog fijner maken.

Speciale kralengordijnen met glaskralen

Kralengordijnen kennen we allemaal wel. Meestal worden ze gebruikt als vliegengordijnen. Het zijn koordjes waaraan kralen zijn geregen. En die kralen zijn doorgaans van kunststof, een hard plastic. Maar kunnen ook van hout zijn en zelfs van glas. Over die van glas willen wij het graag hebben, want de meeste mensen hebben geen enkel idee hoe mooi dat eigenlijk is.

Een vliegengordijn met kralen van plastic of van glas. Het is een heel verschil! Het verschil zit ‘m niet alleen in de prijs, want glaskralen zijn erg duur, maar vooral in de uitstraling. Glaskralen zijn uniek. Geen één is hetzelfde. Bovendien worden ze handmatig aan koordjes geregen waardoor elke streng uniek is. De kralen zijn verkrijgbaar in het groen, rood, blauw, oranje en zwart. Ze geven een Oosterse look.

Waar ophangen?

In de winter ga je natuurlijk geen vliegengordijn ophangen. Maar wij vinden een kralengordijn met glaskralen niet echt een vliegengordijn. We vinden het meer decoratie voor in huis. Hele sfeervolle decoratie wel te verstaan. Je kunt het bijvoorbeeld in een kozijn hangen waar je geen deur in hebt zitten. En je kunt de strengen drapperen. Ook zou je het tegen een kale muur kunnen hangen of hang je meerdere rails naast elkaar achter je bankstel (als je deze los in je woonkamer hebt staan) Zo maak je met behulp van oosterse glaskralengordijnen een soort afscheiding.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/