Art Home
Image default
Woning en Tuin

Ventilatiesysteem C

Het goed ventileren van je huis is steeds belangrijker. Onder andere doordat isolatie steeds beter wordt. Natuurlijk is dat een positieve ontwikkeling, omdat we minder energie hoeven te verbruiken en het vaak aangenamer in je woning is en blijft door goede isolatie. Het nadeel is alleen dat je weinig schone lucht in huis kunt krijgen, tenzij je bijvoorbeeld de ramen open laat staan. Daarom zijn er ventilatiesystemen A tot en met E die je in je woning kunt laten installeren. Met alle systemen zorg je voor meer ventilatie in je woning. Natuurlijk werkt een ventilatiesysteem C weer anders dan een A of een E.

Wanneer voor C kiezen?

Een ventilatiesysteem C is, net als de letter in het rijtje, gemiddeld. Hierbij wordt enkel lucht afgevoerd via een buizensysteem. Dit vraagt om energie voor het afvoeren van lucht. Bij een ventilatiesysteem D zijn er zowel toevoer als afvoerbuizen die energie vereisen. Wat dat betreft verbruik je minder energie met een ventilatiesysteem C. Echter is het wel zo dat je meer moet stoken om je huis warm te houden met een ventilatiesysteem C dan met een D. En de lucht die binnenkomt wordt niet gefilterd bij een ventilatiesysteem C.

Systeem C+

Naast een ventilatiesysteem C is er ook nog de C+ variant. Zo’n variant is er ook bij een ventilatiesysteem E. Beide zijn verschillend, maar de + geeft natuurlijk aan dat er iets extra is aan het systeem. Een ventilatiesysteem C+ controleert de luchtkwaliteit en past zich daarop aan in de werking.

https://www.ventilatie.net