Art Home
Image default
Tuin en buitenleven

Is de Amerikaanse brievenbus ook in Nederland te koop?

De Amerikaanse brievenbus ziet er heel anders uit dan de meeste doorsnee brievenbussen uit Nederland. De Nederlandse brievenbus is doorgaans een rechthoek waar de inworp negen van de tien keer aan de bovenzijde zit en het deurtje om de post eruit te halen, bevind zich meestal ook aan de voorzijde.

Amerikaanse brievenbussen zijn anders. Die zien er heel anders uit. Die zijn langwerpig en hebben een ronde bolling aan de bovenzijde. Aan de voorzijde zit een klep. Deze kun je openen om vervolgens de post in de bus te leggen. Ook als je de post eruit haalt gebruik je deze zelfde klep.

Bijzonderheden Amerikaanse brievenbus

Wat maakt die Amerikaanse brievenbus nou zo bijzonder? Veel mensen vinden ze leuk omdat ze er enigzins nostalgisch uitzien. Op tv series zie je ze vaak ook! En wat ook zo leuk is aan deze modellen is dat er een vlaggetje aan de zijkant zit. Dat vlaggetje heeft ook een serieuze functie. In Amerika zijn er namelijk gebieden waar heel weinig mensen wonen. Die mensen kunnen niet ‘even’ naar een brievenbus rijden om een kaartje te posten. Dat is simpelweg veel te ver weg. Dus wat deze mensen doen, is het kaartje in hun eigen brievenbus leggen en het vlaggetje doen ze omhoog. Zo weet de postbezorger dat (ook als hij geen post voor dit adres heeft) Hij toch langs moet rijden om dit kaartje op te halen. De bezorgers hebben dus ook een soort functie van post collecteren. Heel anders dus dan in Nederland.

Amerikaanse brievenbus in Nederland kopen

In Nederland zijn niet zoveel bedrijven die Amerikaanse brievenbussen verkopen. Brievenbuswebshop.nl heeft er wel erg veel en een deel daarvan worden ook geïmporteerd uit Amerika. Als je dus een echte Amerikaan wilt hebben, moet je die webshop eens bezoeken. Ze hebben trouwens ook us mailbox soorten met slot én extra grote modellen die je ook als pakket brievenbus zou kunnen gebruiken. Het is vrij lastig om een Amerikaanse bus aan de muur als wandbrievenbus te monteren. Zorg dus zelf voor een paal of koop er een speciale paal voor us mailboxen bij zodat je je postkast vrijstaand in de tuin of vlak bij je huis kunt plaatsen.

https://www.brievenbuswebshop.nl