Art Home
Image default
Zorg

Een gezonde huid met deze 3 levensstijl veranderingen!

Een stralende huid komt van binnenuit, wordt altijd gezegd. Wil jij nou ook een stralende huid? Met een aantal makkelijke levensstijl veranderingen kun je ervoor zorgen dat je huid gaat stralen en je er goed uit komt te zien. Hierdoor wordt je een stuk zelfverzekerder en gaan jij en je huid stralen. Benieuwd? Hier zijn 3 veranderingen die Medilaser voor jou op een rijtje geeft gezet!

Zorg voor een goed (skincare) routine

Voor een stralende huid moet je echt een routine hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke nacht minimaal 8 uur slaap krijgt en rond dezelfde tijd opstaat. Met een vast ritme is je lichaam meer gereguleerd, wat zorgt voor een goede huid. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een vaste skincare routine te implementeren. Het is belangrijk om elke dag sowieso een goede dag- en nachtcrème, een cleanser, een toner en een serum te gebruiken. Wil je ook lief zijn voor het milieu? Gebruik van vegan skincare. Daarnaast bevat vegan skincare vaak minder schadelijke chemicaliën dan skincare die niet vegan is.  Voor een gezonde en stralende huid is het dus belangrijk om elke dag een vast (vegan) skincare routine te implementeren. Vind je dit nog lastig? Begin met kleine stappen. Begin bijvoorbeeld ‘s ochtends met een serum en een dagcrème en ‘s avonds met een cleanser en een nachtcrème. Dit zijn de basis stappen waarmee je een skincare routine opbouwt, om zo een stralende huid te krijgen.

Beweeg genoeg

Zoals eerder beschreven komt een stralende huid van binnenuit. Wanneer je goed in je vel zit, is dit terug te zien in jouw huid. Een manier om ervoor te zorgen dat jouw huid er goed uitziet, is door genoeg te bewegen. Probeer minimaal een uur per dag te bewegen. Kies voor een soort beweging waar je je fijn bij voelt, zodat het makkelijker wordt om te doen. Ga bijvoorbeeld een flink stuk wandelen, of doe een home-workout via YouTube. Wanneer je genoeg beweegt, zul je zien dat je beter in je vel zit en je huid gaat stralen. 

Voeding 

Vanzelfsprekend is voeding ook enorm belangrijk voor een stralende huid. Je moet bijvoorbeeld 35 ml water per dag per kilogram lichaamsgewicht drinken en daarnaast genoeg groente en fruit eten. Voor een stralende huid zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die je kunt eten: paprika, wortelen, eieren, tomaat en papaya. Deze zitten boordevol goede vitamines die je huid laten stralen. Daarnaast is het goed om te letten op verschillende intoleranties. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen zuivel en krijgen hierdoor bijvoorbeeld uitslag of puistjes. Ga dus goed bij jezelf na of je na het eten van bepaalde voeding last krijgt, dit kan wijzen op intolerantie of allergieën. Er zijn dus meerdere manieren om een stralende huid te creëren. Met een vast ritme, een skincare routine, voeding en beweging kun je ook een stralende huid krijgen.