Art Home
Image default
Energie

Tips bij stroomgenerator kopen voor uw boot

Als u een boot heeft dan weet u waarschijnlijk al dat de stroomvoorziening een belangrijk onderdeel vormt van uw boot. Niet alleen de motor heeft stroom nodig om te kunnen starten, maar ook de navigatie, de instrumenten, de verlichting en de voorzieningen in de kajuit werken op stroom. Op een boot is de stroom afkomstig uit de batterijen, en om deze op te laden is het nodig om een stroomgenerator te kopen. Ook om de kwaliteit van de batterijen op peil te houden en de levensduur te verlengen is het verstandig om een goede stroomgenerator aan te kopen. Bijvoorbeeld bij Navex Elektro in Wommelgem hebben ze meerdere stroomgeneratoren in het assortiment.

Punten om op te letten als u een stroomgenerator wilt kopen

Er zijn een aantal punten waar u op moet letten als u een stroomgenerator wilt gaat kopen voor uw boot. Er zijn namelijk verschillende soorten stroomgeneratoren op de markt, en niet allemaal zijn ze geschikt voor gebruik aan boord. Benzine generatoren zijn af te raden op een boot omdat de brandbare benzinedampen omlaag zakken en zo voor ontploffingsgevaar kunnen zorgen. Een dieselgenerator is met name handig op verre reizen en wanneer u regelmatig langere tijd van de wal af bent, maar ze maken veel lawaai. Wanneer u na het varen meteen terugkeert naar uw haven dan kunt u het beste een elektrische generator kiezen. Deze stroomgenerator gebruikt de walstroom om de batterijen te laden en is stil en veilig in gebruik na het aankopen.

Hoe weet u welke de juiste is als u een stroomgenerator gaat kopen voor uw boot?

Het is lastig om te bepalen welke stroomgenerator de juiste is, omdat er zoveel verschillende types zijn. Er zijn generatoren die ook zijn uitgerust met een omvormer, generatoren met een hoge laadcapaciteit en generatoren die ook stroom uit zonnepanelen kunnen gebruiken. U kunt bij een expert als Navex Elektro in Wommelgem advies inwinnen welke generator voor u de juiste is. Neem meteen contact op met het bedrijf.

https://www.navexelektro.be/