Art Home
Image default
Dienstverlening

Een bodemattest na een beschrijvend bodemonderzoek

Heeft u net een beschrijvend bodemonderzoek door ons laten uitvoeren en heeft u een bodemattest nodig voor uw grond of woning te kunnen verkopen? Santerra N.V. in Boortmeerbeek helpt u graag verder met uw attest. U kan een bodemattest aanvragen bij deze erkende en deskundige firma.

Zonder bodemattest kan de koop nietig worden verklaart

Een bodemattest moet u verplicht kunnen voorleggen als u uw huis verkoopt, anders kan u niet verder. Naast het uitvoeren van onderzoek, geven wij u ook graag advies mee over wat u allemaal moet beschikken. Wanneer u namelijk een grond heeft, een appartement of een huis moet u als verkoper bij compromis van de verkoop dit kunnen voorleggen. De kosten voor dit bodemattest zijn uiteraard voor de verkoper. Ook betaalt de verkoper de verschillende onderzoeken zoals een verkennend, oriënterend of beschrijvend bodemonderzoek, overige keuringsattesten en de vastgoedmakelaar. Als er helemaal geen attesten kunnen worden voorgelegd, wordt de grond ook niet wettig verklaard. Rond deze attesten ontstaan nog vaak onduidelijkheden over wie wat moet betalen. Dit attest wordt opgemaakt per kadastraal perceel. www.santerra.be zal het attest aan u afleveren na raadpleging van de haar beschikbare informatiebronnen. Als de inhoud van het bodemattest niet wordt opgenomen in het compromis, kan de koper de koop nietig laten verklaren. Let u dus goed op dat u over dit attest beschikt. 

Laat u vakkundig adviseren

Wilt u in orde zijn met uw grond en dringt de tijd om uw huis te verkopen? Dan moet u rekening houden met het feit dat een beschrijvend bodemonderzoek zo’n twee tot meerdere maanden kan duren. Wacht hier dus niet te lang mee. De uitkomst van dit bodemonderzoek zal dan bepalen of er een positief bodemattest kan worden uitgereikt. Neem contact op met deze firma en laat u adviseren. Bekijk hun website en ontdek hun verschillende diensten.

https://www.santerra.be/