Art Home
Image default
Woning en Tuin

Waarom een moderne keukens met eiland?

Een moderne keuken is eenvoudig te herkennen. Het kleurenpalet is vaak warm, er zijn duidelijke invloeden van metaal en glas te zien en een moderne keuken is bovenal functioneel en minimalistisch ingericht. Moderne keukens zijn hip en hebben vaak ook technische innovaties, zoals een kokende waterkraan en een stoomoven. Inbouwapparatuur zie je ook vaak terug in moderne keukens in plaats van losstaande apparaten. Een goede keuze is om bijvoorbeeld te kiezen voor een moderne keukens met eiland, maar waarom is dat zo?

De stijgende populariteit van eilanden

Het is niet vreemd dat er steeds vaker keukens met een eiland worden verkocht. Mensen kiezen graag voor het eiland, omdat het een hoop voordelen met zich meebrengt. Je hebt doorgaans de keuze uit een normaal eiland of een kookeiland. Bij een normaal eiland heb je bijvoorbeeld meer bergingsruimte waar je voorraden, je servies, potten en pannen in kunt opbergen, terwijl je bovenop ook meer werkruimte hebt. Ideaal als je veel of met meerdere mensen moet koken en elkaar niet in de weg wil lopen. 

 

Een kookeiland is daarentegen weer een eiland dat meer functies heeft. Een kookplaat is vaak aanwezig evenals een inbouw oven- of -magnetron. Een kookeiland kan ook een wasbak met een kraan bevatten, zodat je bijvoorbeeld etenswaren kunt afspoelen of borden of bakjes kunt schoonmaken. 

Veel voordelen van een moderne keukens met eiland

Het is een feit dat een moderne keukens met eiland veel voordelen met zich meebrengt. Meer bergingsruimte betekent ook dat je vrijwel alles uit het zicht kunt houden. Een belangrijk onderdeel van de moderne keuken is dat die minimalistisch is ingericht. Open keukenkastjes en zichtbaar servies, potten of pannen kom je dus eigenlijk nooit in moderne keukens tegen. Een beetje extra bergingsruimte komt dan ook altijd goed van pas.

 

Meer werkruimte is altijd een voordeel. In welke keuken je ook staat. Bij een moderne keuken is dat niet anders. Het eiland zorgt ervoor dat je grotere gerechten kunt klaarmaken en voldoende ruimte hebt om alles uit te stallen. Ook als je met meerdere mensen wilt koken, biedt een eiland voordelen. Je hebt namelijk meer ruimte om te koken en om je te bewegen en je loopt elkaar ook minder in de weg.

 

Het grootste voordeel is dat je bij een open moderne keuken de keuken heel makkelijk van het woongedeelte kunt scheiden. Er is een duidelijke scheiding aanwezig, maar toch verlies je nimmer het contact met de woonkamer als je op het eiland aan het koken bent. Je kunt het eiland ook inrichten als leuke zitplek als je er bijvoorbeeld een paar krukken neerzet.

Moderne keukens met eiland

Een moderne keuken moet strak en functioneel zijn. Een minimalistische inrichting is een vereiste evenals dat er veel invloeden van glas en metaal aanwezig zijn. Moderne keukens zijn vaak ook zwart en grijs en invloeden van natuurlijke materialen, zoals hout, zijn nagenoeg niet aanwezig. De moderne keukens met eiland is een keuze die op dit moment ontzettend vaak wordt gemaakt en dat heeft ook alles te maken met de voordelen die we hebben benoemd. 

Advies nodig of dit past? Ga dan naar Dekeukenbouwer.be