Art Home
Image default
Gezondheid

Hulp van online diëtiste bij intuïtief eten

Veel mensen eten volgens strikte patronen, bijvoorbeeld opgelegd door een dieet dat ze volgen om gewicht te verliezen of simpelweg omdat ze vinden dat ze op vaste tijden moeten eten. Een andere aanpak voor gezond eten is intuïtief eten waarbij je leert naar je intuïtie te luisteren. Hiervoor schakel je de hulp van een online diëtiste in.

Wat is intuïtief eten?

Intuïtief eten staat tegenover diëten. In plaats van te eten op basis van regels en veel restricties, luister je juist naar gevoel. Je reageert op de lichamelijke signalen die je laten weten wanneer je trek hebt en wanneer je verzadigd bent. Met de hulp van een ervaren online diëtiste leer je om deze signalen opnieuw te interpreteren. Je telt geen calorieën en hoeft geen strikt dieet te volgen, maar vertrouwt je gevoel.

Wetenschappelijk onderbouwd

Bij Liever Eten in Borgerhout kun je terecht voor een online diëtiste die je helpt bij intuïtief eten. Deze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op tien principes van twee Amerikaanse wetenschappers. Voorbeelden van deze principes zijn om je honger te respecteren: leer luisteren naar hongersignalen en voed jezelf naar behoren. Ook het onvoorwaardelijk toestemming geven om te eten en het ontdekken van plezier en voldoening behoren tot de principes.

Ontdek de voordelen van intuïtief eten

Intuïtief eten biedt verschillende voordelen, waaronder het werken aan een betere relatie met eten en met je lichaam. Je leert vertrouwen op de signalen van je lichaam, waardoor je minder obsessief met eten bezig bent en positiever gaat denken. Daarnaast voel je je relaxter, wat leidt tot een betere fysieke én mentale gezondheid. Het is een goede manier om overeten of eetbuien onder controle te krijgen. Veel mensen die beginnen met intuïtief eten leren om gevarieerder te eten, waardoor ze meer belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Een online diëtiste kan je helpen in dit proces.

https://www.lievereten.be/