Art Home
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je een goed hoofdkussen

Een goede nachtrust – we weten allemaal dat het belangrijk is om zowel mentaal als fysiek gezond te blijven. Maar hoe bereik je dit nou? Een goed matras hebben is één, maar het comfort van de hoofdkussen is evenmin belangrijk. En op dat punt verkijken mensen zich juist op. In dit artikel duiken we daarom dieper in de betekenis van een goed hoofdkussen. Een hoofdkussen kopen kan veel velen een moeilijke karwei zijn.

Wat is belangrijk voor een goed slaapcomfort?

Een rechte ruggenwervel tijdens het slapen is essentieel voor een goed slaapcomfort, en is uitgangspunt bij het aanschaffen van een perfect hoofdkussen. Dit houdt in dat je hoofd niet te ver op het hoofdkussen mag rusten, maar zeker ook niet te laag. Wanneer je als slaper te lang een in een verkeerde slaaphouding ligt, dus een te hoge of lage houding, riskeer je rug- en/of nekklachten. Dit wil je uiteraard niet hebben! Niets is zo onprettig als rugklachten. De afbeelding hieronder illustreert de perfecte houding.

Bron: eengoedkussen.be

Ben je een buik-, rug-, of zijslaper?

Veel mensen weten niet welk type slaper ze zijn. Je hebt drie soorten slaper, namelijk: de zij-, buik- en rugslaper.

Zijslaper

Wanneer een zijslaper zich oriënteert op een hoofdkussen kijkt het meestal naar een steviger kussen, aangezien de afstand tussen hoofd en matras groter is. Buiten de afstand tussen hoofd en matras kijken ze naar: de gestalte van de persoon, de hardheid van het matras en persoonlijke voorkeur. Goede zijslaper kussens zijn zeker vindbaar op het internet. Tip: neem altijd eerst contact op met de aanbieder van de kussen, alvorens je tot koop overgaat!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Buikslaper

De ‘buikslaper’ is in het kader van gezondheid de slechtste type slaper. Zij krijgen vaak last van nekklachten. Ze slapen in een onnatuurlijke positie die slecht is voor hun wervelkolom. Buikslapers doen zich er goed aan om te kiezen voor een dun kussen.

Rugslaper

Veel mensen slapen op de rug en dat is zeker niet raar. Voor de rugslaper is ook de meeste keuze in soorten en typen hoofdkussens. Bij de keuze voor een goede hoofdkussen is het belangrijk om een kussen te kiezen die hoofd en nek goed ondersteunen.