Art Home
Image default
Dieren

Zo ga je voorbereid met je hond op stap

Wandelen met je hond is heerlijk, maar je moet altijd wel rekening met een paar dingen houden. Zo heb je hiervoor altijd een riem nodig, moet je de poepzakjes niet vergeten en moet je rekening houden met de conditie van je hond. Voor grote honden is een lange wandeling niet zo’n probleem, maar de kleinere viervoeters kunnen het er zwaarder mee hebben. Gelukkig zijn hiervoor oplossingen, zoals bijvoorbeeld de draagtas voor honden.

 

Waarom is dit zo handig?

Een dergelijke tas om je hond in mee te nemen heeft meerdere handige voordelen. Zo kun je er op de heenweg namelijk het eten en drinken voor jouw en je hond in bewaren. Dit eet je gedurende de wandeling op en op de terugweg heb je zo genoeg ruimte om je hond weer mee terug te nemen.

 

Ook kan het op vakantiegebieden uitkomst bieden. Als je namelijk loopt op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest wil je niet dat je hond de weg kwijt raakt. In vreemde gebieden lopen vaak dieren waar je geen rekening mee gehouden hebt en honden vliegen hier maar al te graag achteraan.

 

Ook al kan je hond nog prima vooruit wat betreft de conditie kun je in dit geval vaak beter kiezen voor een tas om je hond in te bewaren. Dit scheelt je hele middagen schreeuwen en zoeken naar je hond. Bovendien is het voor de kleinste viervoeters ook gewoon leuk om samen met jouw te lopen.


Er zijn veel manieren om een geschikte draagtas te vinden, maar nu met het corona virus is een online dierenwinkel het makkelijkst. Je bestelt eenvoudig je artikelen vanaf de bank en de webshop zorgt dat je ze binnen no time thuis ontvangt. Houdt er echter wel rekening mee dat de levertijden vaak wat af kunnen wijken door de drukte bij de bezorgers.