Art Home
Image default
Dienstverlening

Waarom creatieve therapie volgen in Oost-Vlaanderen

Praten over je gevoelens, problemen of moeilijkheden is voor veel mensen nog steeds erg moeilijk. Het feit dat therapie nog steeds door te veel mensen gezien wordt als een teken van zwakte, helpt daar natuurlijk niet bij. Om de stap richting hulp iets kleiner te maken, is Lyndwing, gevestigd in Adegem, in de provincie Oost-Vlaanderen, gestart met creatieve therapie. Lees verder en ontdek wat deze creatieve therapievorm inhoudt.

Tekenen als vorm van therapie

Ben je zelf iemand die niet gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat, maar merk je wel dat je moeilijk hebt? Dan is creatieve therapie bij Lyndwing in Oost-Vlaanderen zeker het proberen waard. In plaats van te praten over je obstakels, ga je aan de slag door te tekenen of te schilderen. Door je problemen uit te tekenen is de stap iets minder groot. Aan de hand van wat je hebt getekend, ga je samen met de therapeute aan de slag. Er wordt samen gekeken naar de zaken die je hebt getekend en gezocht naar mogelijke oorzaken en oplossingen. De schetsen die je tijdens de sessies hebt gemaakt, krijg je bovendien meer naar huis, zodat je eventueel op jezelf nog verder kunt.

Maak een afspraak en ga op gesprek

Deze creatieve vorm van therapie in Oost-Vlaanderen, kan een oplossing bieden voor verschillende problemen. Zo wordt het onder meer gebruikt voor het behandelen van een burn-out of bij het verwerken van trauma’s. denk je dat ook jij baat kunt hebben bij deze therapievorm? Aarzel dan niet om hen de contacteren voor een intakegesprek. Zo ontdek je meteen of het iets voor jou is en kunnen eventuele verdere afspraken worden ingepland. Je kan een afspraak maken via de contactgegevens die je vindt op de website van deze therapie. Ook wanneer je al op voorhand vragen hebt, kan die stellen via die gegevens.