Art Home
Image default
Aanbiedingen

Tips voor zuiniger rijden

auto opkopers

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Door de sterk gestegen olieprijzen zoeken veel mensen om minder brandstof te gebruiken. We spraken met enkele experts en kregen de volgende tips, die je al veel kunnen besparen.

Probeer gelijkmatig te rijden

Probeer soepel te rijden, dat wil zeggen om snelheidsfluctuaties zoveel mogelijk te beperken. Als uw auto een cruise control-systeem heeft, gebruik deze dan ook. Op deze manier kan uw auto optimaal rijden en het minste verbruiken.

Vermijd een snelle acceleratie in de eerste versnelling

Je hebt gezien of gehoord dat deze auto accelereert in de eerste versnelling, en de “beste” gebruikt een eerste versnelling (dit is de originele tekst) waardoor er veel rook uit komt en de motor brult. Fout! De eerste versnelling kun je het beste vermijden, omdat die veel brandstof verbruikt. Dit betekent niet dat u de auto onmiddellijk in de tweede of derde versnelling moet starten …

Schakel zo snel mogelijk

Het is het beste om zo vroeg mogelijk van versnelling te wisselen bij ongeveer 2500 tpm. Laat de motor soepel draaien.

Vermijd zoveel mogelijk bochten in de tweede versnelling

Draai niet zoveel mogelijk in de tweede versnelling, maar probeer ze zoveel mogelijk in de derde versnelling te draaien.

Trek zo langzaam mogelijk omhoog

Als je indruk wilt maken op je vriendin, is het misschien goed om de banden aan te spannen en veel te roken, maar dit is niet erg optimistisch over het brandstofverbruik. Versnel zo langzaam mogelijk, maar dit zal andere weggebruikers niet hinderen.

Controleer regelmatig de bandenspanning van de auto

Auto-onderhoud heeft wel invloed op het brandstofverbruik. Controleer regelmatig de bandenspanning van de auto. Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat een brede en zachte band een hogere rolweerstand heeft, waardoor het brandstofverbruik met 2-3% stijgt.

Warm de motor op

Koude motoren verbruiken twee keer zoveel brandstof als warme motoren. Warm de motor echter niet op in rust. Gebruik een verwarmingsblok als u de motor wilt voorverwarmen. Ze verspillen echter veel elektriciteit.

Vermijd overmatig gebruik van airconditioners

Niemand weet dit, maar de airconditioner verbruikt wel brandstof, wat tot 10% kan besparen. Gebruik ze daarom verstandig. Als je in de stad rijdt, open dan het raam. Houd er rekening mee dat u dit tijdens normaal rijden niet moet doen, omdat aerodynamica alleen leidt tot meer brandstofverbruik.

Vermijd overmatig gebruik van achterruitverwarmers

Achterruitverwarmingen behoren ook tot dezelfde categorie. Het vereist 3% tot 5% extra brandstof. Als ze niet nodig zijn, sluit ze dan.

Vervang het brandstoffilter regelmatig

Het filter is gemakkelijk vervuild door roest, water en andere rare stoffen, waardoor het verbruik toeneemt. Vervang ook regelmatig het luchtfilter. Een te dikke mengsel leidt tot een hoog brandstofverbruik.

Laat de auto zo lang mogelijk rollen zonder de koppeling in te drukken

Wanneer je het kruispunt nadert, kun je zo stil uitsteken. Probeer ook zo ver mogelijk de richting uit. Dit voorkomt dat u weer remt en accelereert. In verschillende Europese landen zijn verkeerslichten voorzien van tellers, zodat je duidelijk weet wanneer de verkeerslichten groen of rood worden. Het is duidelijk dat mensen in België het nut van dit sterk aanbevolen systeem niet zien.

Rijd achter een groter voertuig

Als u achter een vrachtwagen of een grote auto rijdt, moet u accelereren om snel vooruit te komen. Dit komt omdat het voertuig voor u als windjack fungeert. Daarnaast word je deels aangetrokken tot een andere auto. Twee winst dus. Pas op dat u niet te dichtbij rijdt, anders kan de vrachtwagenchauffeur u niet zien.

 Haal niet zomaar in

Deze techniek is een verlengstuk van onze vorige techniek: wanneer je op de snelweg inhaalt, zal je auto meer energie verbruiken omdat je tegen de wind in moet rijden en zijn zuig- en winddichte effecten moet verliezen. Het wordt afgeraden om een ​​slalom op de snelweg op te zetten, dit is ook een zeer onveilig rijgedrag, dat andere bestuurders onnodig zal schrikken en schaden.

Carwash regelmatig

Dit is de voordeligste tip. Schone, schoongemaakte auto’s hebben iets betere stroomlijnen, waardoor ze zuiniger kunnen rijden. Verwacht geen grote stijging van het brandstofverbruik. Als u de auto echter regelmatig wilt schoonmaken, krijgt u er een.

Rijd zo soepel mogelijk

Probeer bij files zo soepel mogelijk te rijden. Remmen en accelereren kan veel extra brandstof kosten. Dit kan natuurlijk betekenen dat u met nog een versnelling vooruit moet gaan, maar dit heeft nog steeds de voorkeur boven stoppen en herstarten.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-te-koop/