Art Home
Image default
Woning en Tuin

Sleutels bijmaken? Hier kun je op letten

Wil je een sleutel bijmaken? Dat is meestal geen probleem. Of je het nu bij wilt laten maken voor een nieuwe huisgenoot, omdat iemand er eentje verloren is of omdat je de buurvrouw er voor de zekerheid eentje wilt geven, veel soorten sleutels kunnen eenvoudig worden gedupliceerd. Er zijn enkele dingen waar je op zou kunnen letten als je een sleutel wilt laten maken.

Soorten sleutels

Niet elke sleutel kan makkelijk worden bijgemaakt. Als er een chip in zit, je een speciale code hebt of een certificaat nodig hebt is dat bijvoorbeeld lastiger. Ook zit je soms vast aan levertijden als het om een specifieke sleutel gaat. Meestal kunnen slotenmakers jouw sleutel echter in no-time dupliceren. Je hoeft dan maar een paar minuten te wachten.

Certificaat

Voor het bijmaken van sommige sleutels heb je een certificaat nodig. Dit doen bedrijven om hun producten te beschermen. Het is een patent. Zo houden ze de controle over hun eigen sleutels en kunnen ze alleen daar worden besteld. Als je de sleutels bestelt krijg je het certificaat meegeleverd waarmee je ze kunt dupliceren. Het biedt ook een stukje veiligheid omdat je zo zeker weet dat niet iedereen eenvoudig jouw sleutel bij kan laten maken.

Sleutelcode

Er kan soms ook worden gevraagd om een sleutelcode. Dit is een codenummer die je op de sleutel en soms ook op het cilinder kunt vinden. Voor het maken van een nieuwe komt dat nummer van pas, zo weten de makers precies welke soort er bij gemaakt moet worden.

https://www.veiligheidsslotenshop.be/sleutels-bijmaken-veiligheidscilinder/