Art Home
Image default
Vervoer en transport

Laat je kunstwerken verhuizen in professionele verhuisdozen

Laat je kunstwerken verhuizen in professionele verhuisdozen

Erkende Full-service verhuisbedrijven weten hoe ze kunst op een juiste manier moeten verhuizen. Verhuizers zijn hiervoor opgeleid en weten hoe ze jouw kunst zorgvuldig kunnen vervoeren. Soms bieden verhuisbedrijven deze service als extra aan. Check dit alvorens je de verhuizing inplant zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Zodoende begrijp jij de methode en zij kunnen aan jouw verwachtingen voldoen.

Toch geven wij je alvast wat tips mee om je kunst voor te bereiden op een lange tocht. Je hebt in elk geval plakband en karton nodig. Een andere tip om mee te beginnen is het aanschaffen van gewone verhuisdozen en boekendozen. Vul deze aan met krantenproppen of snippers en je komt al een heel eind. Daarnaast wordt tissuepapier of gewoon krantenpapier sterk aanbevolen om het oppervlak van je kunststuk te bedekken en te beschermen. Voor maximale bescherming tijdens de verhuizing zelf raden wij hardboard aan, of ten minste golfkarton.

Wij hebben de volgende checklist voor je gemaakt: 

  • Leg dik golfkarton onder je schilderij voor je hem in de doos legt. Let wel dat je handen het werk niet raken maar gebruik hiervoor het karton.
  • Neem vervolgens tissuepapier om het doek te beschermen. Plak indien mogelijk de randen vast aan de lijst.
  • Leg hier een ander vel karton op voor versteviging.
  • Om te voorkomen dat het kunstwerk buigt, breng je met karton een versteviging aan als basis.
  • Wanneer je genoeg lagen karton hebt aangebracht kan je aan de slag met tape. Wikkel een aantal stukken tape om het karton heen. Zorg ervoor dat je de tape makkelijk kunt verwijderen en dat deze niet plakt aan je kunstwerk.
  • Je kunstwerk is klaar voor vertrek.

Voor ingelijste werken heb je stevige dozen nodig. Spiegelverpakkingsdozen zijn hiervoor uiterst geschikt. Vraag je verhuizer naar de geschikte maat en type doos voor jouw kunst. Deze kunnen aan huis worden geleverd zodat je de voorbereidingen kunt treffen. Meestal zit er in elk geval een hardboard bij voor ultieme bescherming.

 

https://verhuisdozen.store