Art Home
Image default
Woning en Tuin

Je gemoedstoestand verbeteren met zonlicht

Mensen worden fysiologisch en psychologisch beïnvloed door verschillende soorten licht. Natuurlijk zonlicht stimuleert ons het meest. Het is in overvloed aanwezig en doordat het ons in contact brengt met de buitenwereld, versterkt het onze stemming. Op een bewolkte dag of bij slechte lichtomstandigheden heeft het onvermogen om licht waar te nemen invloed op onze stemming en ons energieniveau. Een typisch tafereel in onze huizen op een bewolkte ochtend is dat de wekker afgaat, en iedereen zich dichter tegen elkaar aan in bed nestelt, tot iemand een waarschuwing “We zijn te laat” uitschreeuwt, en de hel losbreekt. Een heldere zonnige ochtend en ook de radio jockey voelt zich aangemoedigd om de muziek op te slaan en de dag op gang te brengen. Tot zover onze afhankelijkheid ervan als een uitstekend middel tegen seizoensgebonden depressie.

Raambekleding om zonlicht buiten te houden

Zonlicht kan schadelijk zijn. Nu we ons meer en meer bewust zijn geworden van huidkanker en huidbeschadiging hebben de meesten van ons onze blootstelling aan de zon aanzienlijk verminderd. Dat gebeurt ook in onze huizen. Fabrikanten van raambekleding pronken met hun energie- efficiënte en milieuvriendelijke producten die schadelijke UV stralen tegenhouden, als een eerlijke waarschuwing. Het gebruik van deze raambekleding geeft ons controle over de hoeveelheid licht die we in onze huizen willen. Verschillende opties zoals lichtfiltering, kamerverduistering of een totaal verduisterend effect vergemakkelijken de hoeveelheid licht die in onze huizen binnenkomt. Je bepaalt zelf eenvoudig de mate van lichtinval en privacy. Als we eenmaal geschikte raambekleding gekozen hebben en de lichtregeling gekozen hebben, scheppen we onbewust een stemming die tegemoet komt aan onze zintuigen. Je kunt een pikdonkere slaapkamer hebben, een kantoor aan huis, een studeerkamer voor kinderen zonder verblinding of een heldere maar besloten keuken Heel anders is het met de stemmingsverbetering die natuurlijk daglicht ons geeft!

Sfeer creëren met raamdecoratie

Elke soort raambekleding is een betoverende aanwinst voor een raam. Schitterende gordijnen geven nooit op voor een dromerige klassieke uitstraling. Ze vullen de kamer met veel zacht, gefilterd licht dat een kalme en troostende gloed schept. Door hun doorschijnendheid zijn ze geschikt voor kamers die geen directe hittestoot krijgen, met minder zorg voor isolatie en waar privacy geen zorg is. Met jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt. Een combinatie van lichtdoorlatende rolgordijnen en een doorschijnende lampenkap creëert een delicate maar gestructureerde verschijning.

Lichtdoorlatende raambekleding laat het licht in een kamer toe terwijl ze de schittering en de schadelijke effecten van UV stralen tegenhoudt. Ze verschaffen in zoverre privacy dat men geen duidelijk zicht zal hebben op wat zich binnen in onze huizen afspeelt en het zicht dat we op buiten hebben zal wazig of gedempt zijn, afhankelijk van hoe ondoorzichtig de behandeling is. De ondoorzichtigheid van een verduisterend rolgordijn houdt het midden tussen een transpart of een verduisterend rolgordijn. Een goed verlichte kamer kan ’s nachts wat silhouetbeelden doorlaten. Het spel van licht door een lichtfilterende behandeling kan de zintuigen kalmeren en geruststellen als een frisse balsem. Het kan de tinten verzachten en alle scherpte die door een felle schittering ontstaat, afronden.

Honingraat plisségordijnen zijn ideaal om het binnen altijd vredig en gezellig te houden. Met de koordbediening kun je de plisségordijnen zowel van beneden als van boven optrekken. De honingraat celstructuur zorgt voor uitstekende isolatie en geluidsabsorptie. Terwijl je uitzicht hebt op de bomen en de lucht als de bovenste helft neergelaten is, biedt het nog steeds privacy en isolatie op de onderste helft.

Verduisterende raambekleding helpt ons de lichtregeling een beetje serieuzer te nemen. Ze onderscheppen de zon wanneer deze fel op onze ramen schijnt. Omdat de stof van deze behandelingen dichter en dikker is, verduisteren ze een kamer aanzienlijk. Waarschijnlijk zou men overdag een licht moeten aandoen wanneer deze behandeling gesloten is. Ze dient als een uitstekend respijt door het grootste deel van het binnenkomende licht tegen te houden en volledige privacy te garanderen. De sfeer is subtiel en ontspannend. Je zou gewoon op de bank willen kruipen en een film kijken. Een perfecte raambekleding voor een babykamer, mediaruimte of zelfs een slaapkamer waar men graag een paar uurtjes extra slaap inhaalt en zich wil ontspannen.

Voordat iemand een beslissing kan nemen over het creëren van een bepaalde sfeer in zijn huis, is het noodzakelijk om uit te kijken naar verschillende soorten ideeën of de markt af te speuren naar de nieuwste ontwerpen op het gebied van interieur. Het is een inspiratie op zich die helpt om de creativiteit in ons naar boven te brengen. Het op maat maken van raamdecoratie gaat heel goed samen met het integreren van een unieke stof of patroon dat onze persoonlijkheid weerspiegelt. Felle kleuren geven energie en activeren een saaie hoek, terwijl lichte kleuren de rust en koelte weerspiegelen die men wil bereiken. Door ze te automatiseren kunt u op elk moment van de dag of nacht snel de stemming bepalen met een druk op de knop. Uw persoonlijke stijl kan een bepaalde stemming creëren, een cocon om in te ontspannen en van uw huis een heerlijk thuis te maken om naar terug te keren.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Jouw beleggingspand verkopen; tref deze voorbereidingen

Deze insecten zijn het meest schadelijk voor je tuin

Beste bovengrondse zwembaden