Art Home
Image default
Aanbiedingen

Ik wil mijn inboedel veilig en efficiënt opslaan: hier enkele tips

Sta je op het punt om te verhuizen, maar heb je nog niet de mogelijkheid om al je spullen alvast naar je nieuwe huis te kunnen brengen? Dan is het wel zo fijn dat je je spullen tijdens zou kunnen opslaan. Dit kan zijn bij vrienden of familie, maar het liefst heb je dit natuurlijk in een opslagbox. Het voordeel wat je daar hebt, is dat het vaak beveiligd is en je er naartoe kunt wanneer je wilt. Op het moment dat jij je complete huisraad bij iemand anders in de garage hebt staan, dan voel je je vaak toch een beetje bezwaard. Ondanks het feit dat dit volgens de ander helemaal niet nodig is, is het toch fijner om te kiezen voor een opslag. Maar wat is er nu belangrijk bij het opslaan van je spullen? 

 

Zorg dat je je spullen goed en stevig verpakt

Voordat je alles in dozen doet, is het aan te raden om je spullen goed te verpakken. Zo kun je vaak bij de supermarkt allerlei grote dozen halen en is het ook slim om oude kranten te bewaren. Vooral wanneer je veel glaswerk hebt, is het belangrijk dit goed in krantenpapier te wikkelen, zodat het niet kan beschadigen of kapot kan gaan. Wel is het verstandig om de supermarkt te vragen om bananendozen. Deze zijn vooral voor het verhuizen ideaal. Deze dozen zijn namelijk extra stevig en zijn voorzien van inkepingen aan de beide zijkanten, waardoor je ze eenvoudig kunt optillen en dus ook kunt verplaatsen.

 

Zorg voor het juiste beschermingsmateriaal

Tijdens het verhuizen kan er nog wel eens iets misgaan. Vooral wanneer je met een flinke groep mensen bent, die natuurlijk allemaal het beste met je voorhebben, is het verstandig om je spullen extra goed te verpakken. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks tijdens het uitpakken tot de conclusie komt dat je favoriete schilderij beschadigd is. Je kunt daarom maar beter een paar kranten extra gebruiken, zodat je zeker weet dat de kans dat iets kapot gaat of beschadigd minimaal is. Ook wanneer je kiest voor een verwarmde opslag Eindhoven, is het verstandig er wat extra papier omheen te doen.

 

Label alle dozen

Wanneer je gaat verhuizen, dan heb je vaak tientallen dozen. Na de eerste paar dozen weet je vaak nog precies wat er allemaal in zit, maar naarmate de tijd vordert, wordt dit natuurlijk steeds lastiger. Helemaal wanneer je met meerdere mensen bezig bent en allemaal dezelfde dozen gebruikt. Maakt het jezelf daarom dus ook makkelijker en schrijf op iedere doos waar deze moet komen te staan. Hierbij moet je denken aan de; woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer etc. Zo weten ook de mensen die helpen precies waar ze alles neer moeten zetten. 

 

Haal je meubels uit elkaar

Breng jij al je spullen naar de opslagruimte goedkoop in Helmond, dan is het verstandig om je meubels waar mogelijk allemaal vast te demonteren. Het scheelt je namelijk een hele hoop ruimte, waardoor je in een kleinere opslagbox, veel meer spullen kwijt kunt. Dit scheelt je dus niet alleen ruimte, maar ook een hoop geld.