Art Home
Image default
Bedrijven

Horeca inrichting – goede richtlijnen voor je eigen mancave bar

De kogel is door de kerk. Je hebt wat centen over, de ruimte is er al en met verwarming, dus je kunt die zo inrichten. Je bent klaar voor je eigen mancave. Vrouwlief heeft er niets eens negatief op gereageerd, dus de slagboom staat wijd open. Je dwaalt een moment door de toch wel aardige grote ruimte en ineens vliegt het je helemaal aan. Natuurlijk heb je al genoeg spullen verzameld om je mancave prachtig te decoreren. Genoeg vinyl op zolder en die oude jukebox wilde de vrouw toch uit de woonkamer dus die kan hier naast de pinball machine van je broer een mooi plekje krijgen. Maar toch… waar had je nog niet aan gedacht. Aah! Horeca inrichting!

 

Paden gaan banen door je bar in wording

De beste stap die je kunt zetten om je mancave als een leuke bar om te bouwen, is het voorbeeld van de horeca nemen. Door stap voor stap vanuit de horeca te denken, kun je een heel volwaardige mancave als bar gaan optrekken. Het thema is al bekend, een mancave bar. Je deelt je ruimte in, waar kan het beste een bar opgesteld, waar een leuk wegduikhoekje en waar moet plek zijn voor een speeltafel? Heb je een toilet bij je mancave? Heel goed. Maak nu looppaden tussen entree en bar en tussen bar en toilet en vanaf die punten trek je lijnen naar zithoek en speelruimte. Dit zijn de looppaden waar je verder geen storende zaken neer gaat zetten. De bar zelf is een belangrijk focuspunt. Gelukkig hoef je die niet helemaal zelf in elkaar te flansen, want er zijn voor redelijke bedragen prachtige bouwpakketten. Er horen natuurlijk krukken bij. 

 

Horeca inrichting: en er was licht!

Maak vervolgens vanuit de horeca inrichting een verlichtingsplan. Duidelijk moet zijn dat je sfeer wilt creëren. Doe dat slim en gebruik lichtbronnen die je qua kleur steeds anders in kunt stellen. Boven de bar is het verplicht om lampjes te hangen. Hier en daar een verlichte retroreclame is perfect. Heb je licht dan moet je het op je decoratieve stukken laten schijnen. Voor een bar gaat het dan om spiegels en planten, gekke beelden en filmposters, wat je nog maar op zolder kunt vinden. En anders wordt het een dagje vlooienmarkten.

 

De horeca inrichting met de muziek mee

Een horeca inrichting kan beslist niet zonder muziek. Een mancave met een bar maar zonder leuke tunes is een kerk op maandagmiddag. Misschien heb je nog een mooi geluidssysteem liggen en anders is een kleine investering in goede luidsprekers de moeite waard. We leven in het blue tooth tijdperk dus kabels trekken is passé. Check of de speakers goed opgesteld staan zodat er, waar je ook bent, een redelijke stereo te horen valt.

 

Snacken en een koffie verkeerd

Ook eigen aan een goede horeca inrichting is de keuken. Nu zul je voor je mancave genoeg hebben aan een oventje, een air fryer en een koffiezetapparaat. Wat dat laatste betreft: geef die extra euro juist hier aan uit want een professionele koffiemachine is het summum van een mancave met bar. Een ventilator plaatsen kan ook geen kwaad, een goede rookmelder moet zeker geïnstalleerd en je hangt een brandblusser op een strategische plek. Met hulp van horeca doelstellingen heb je dan je mancave als regelrechte bar opgetuigd. Nu vast even het eerste avondje met de vrienden inplannen!