Art Home
Image default
Huishoudelijk

Hoe kun u het beste uw dekbed wassen?

Wat is de beste manier om een dekbed te wassen?

Weten hoe je een dekbed grondig wast, hangt af van het type dekbed waarmee je te maken hebt. Het wasetiket is je nieuwe beste vriend; controleer het goed voordat je begint met wassen, zodat je kunt voorkomen dat je het verpest.

‘Synthetische vezel dekbedden moeten worden gewassen in een grote wasmachine volgens de aanwijzingen op het wasetiket,’ zegt slaapspecialist Thomas. Donzen en veren dekbedden moeten chemisch gereinigd worden, dus het kan de moeite waard zijn om een schoon reserve dekbed te bewaren, zodat u niet de stress heeft om het vuile dekbed naar de stomerij te brengen en dezelfde dag nog op te halen.

Hang het om de paar maanden in de zon, zodat het op natuurlijke wijze kan ontgeuren, en zorg er natuurlijk voor dat u de beddengoed van Weids Wonen en Slapen, hoeslakens, hoofdkussen, kussenslopen en dekbedden regelmatig verschoont, uitlucht of reinigt. Dit verlengd de levensduur van uw slaap artikelen met vele jaren, waardoor het kopen van kwalitatief slaapgerei aannemelijker wordt.

Chemisch reinigen is een duurdere optie, dus als u dat niet wilt, kunt u uw dekbed ook met de hand wassen in bad. Geef het dekbed af en toe wat ademruimte om de kans op huisstofmijt en bacteriën te verkleinen. Regelmatig wassen, uitluchten en reinigen voorkomt vieze geurtjes, bedwantsen, onhygienische plekken en motten in uw dekbed. De levensduur van een dekbed is dus sterk afhankelijk van de manier hoe u hiermee omgaat. Bij regelmatig wassen zal een dekbed zo een 2 jaar lamger mee kunnen gaan.