Art Home
Image default
Auto's en Motoren

Glazen bol: alles over auto coating en glascoating

Auto coating is een techniek die al vele jaren wordt gebruikt om auto’s te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door middel van een coating wordt er een extra beschermlaag op de lak aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de lak minder snel beschadigd raakt en langer mooi blijft. Een glascoating is een variant van auto coating waarbij er een extra harde laag op de lak wordt aangebracht. Hierdoor wordt de auto nog beter beschermd tegen krassen, steenslag en andere beschadigingen.

Waarom zou je een auto coating moeten laten aanbrengen? Het grootste voordeel is dat de lak van de auto langer mooi blijft. Dit komt doordat de coating een extra beschermlaag vormt tussen de lak en de elementen. Zo zal de lak minder snel verkleuren door zonlicht en zal het minder snel beschadigen door invloeden van buitenaf. Daarnaast is een auto coating ook handig om de auto makkelijker schoon te houden. Vuil en insecten blijven minder snel aan de auto plakken en zijn makkelijker te verwijderen.

Er zijn echter ook nadelen aan een auto coating. Zo is het aanbrengen van een coating vaak prijzig en moet dit regelmatig opnieuw worden gedaan om de bescherming te behouden. Daarnaast kan een coating soms zorgen voor een minder glanzend resultaat dan zonder coating.

Een glascoating is een duurdere, maar effectievere variant van auto coating. Hierbij wordt er een extra harde laag op de lak aangebracht waardoor de auto nog beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Deze coating is duurzamer dan gewone auto coating en hoeft minder vaak te worden vernieuwd. Het nadeel is wel dat deze coating nog duurder is dan gewone auto coating.

Bij Autocaredetailing.nl kun je terecht voor het aanbrengen van een coating op jouw auto. Naast glascoating bieden ze ook PPF (Paint Protection Film) aan. PPF is een folie die op de lak van de auto wordt aangebracht. Dit beschermt de lak tegen steenslag, krassen en andere beschadigingen. Het verschil tussen PPF en glascoating is dat PPF een tijdelijke oplossing is en na verloop van tijd moet worden vervangen. Glascoating is duurzamer, maar ook duurder dan PPF. Bij Autocaredetailing.nl kun je terecht voor advies over welke coating het beste bij jouw auto past.

 

https://www.autocaredetailing.nl/