Art Home
Image default
Bedrijven

Een printer moet je niet kopen, die moet je huren

Het is vaak een lastig vraagstuk. Ga je een printer kopen of een printer huren? Voor veel bedrijven is huren een enorm aantrekkelijke optie. In dit artikel leggen we exact uit hoe dit zit. Als we kijken naar de kosten, doorlopend onderhoud en reparaties, en de prijs van verbruiksartikelen voor een printer, komt er veel bij kijken. Aangezien de kosten voor de aanschaf van een geschikte printer niet altijd de kosten voor onderhoud en vervanging van toner omvatten, kan het bijvoorbeeld een betere optie zijn om een printer te huren die deze kosten helpt verlagen. Huur een printer wanneer jouw bedrijf niet staat te wachten om een grote investering te maken.

Waarom een printer huren in plaats van kopen?

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat je bij het huren van een printer nergens aan vastzit. Het huren is simpelweg een tijdelijke manier om gebruik te maken van een product. Het huren van een printer is een geweldige oplossing voor optimalisatie en een beter overzicht van de afdrukkosten in jouw bedrijf. Kan jij nog niet zo goed inschatten hoeveel gebruik er gemaakt gaat worden van de printer? Dan zorgt ervoor dat een printer huren je inzicht geeft over deze data. Na een tijd een printer te huren kan je altijd heroverwegen of het de kosten waard zijn om definitief een printer aan te schaffen. Wellicht komt je er tijdens het huren ook achter dat voor het aantal printjes dat er in een maand wordt gemaakt, het niet per se voordeliger is om een printer te kopen. In dat geval kan je fijn de huur van de printer doorzetten en genieten van het gemak.

Goedkoper in onderhoud

De prijs wanneer jij een printer huurt staat volledig vast, zonder bijkomende kosten. Je  hoeft je dus geen zorgen te maken over dure reparaties, grote bestellingen voor inkt, enzovoorts. De prijs van het huren van een printer is inclusief service en alle reserveonderdelen voor de printer, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken in geval van nood. Zelfs de inkt wordt geleverd via jouw huurbedrijf. Dit is in tegenstelling tot het kopen van een printer, waarbij jij zelf voor het onderhoud moet zorgen of zelf dure rekeningen moet betalen voor service of reparatie. Vaak heeft een verhuurder van printers ook een team klaarstaan die jij kan bereiken voor doorlopende ondersteuning. Wanneer je simpele vragen hebt over de printer of niet weet hoe je met bepaalde errors moet omgaan, kan je dit team bereiken voor verdere uitleg.