Art Home
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van secondelijm

Secondelijm wil je natuurlijk liever niet op je vingers hebben. Toch is het een handige uitkomst bij het verlijmen van allerlei verschillende materialen. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt secondelijm binnen enkele seconden voor een krachtige verbinding tussen twee onderdelen. Het droogt namelijk onder druk razendsnel op. Dit maakt de lijm ideaal om in veel verschillende situaties en op veel verschillende materialen te gebruiken. Secondelijm is hierdoor een allround product en is dan ook zeer geliefd.

Een van de meest veelzijdige lijmsoorten

Zoals gezegd is secondelijm dus te gebruiken op veel verschillende materialen en in veel verschillende situaties. Wil je kunststof, hout of metaal aan elkaar verlijmen? Dan biedt secondelijm de uitkomst. Daarnaast is het ook een handige lijmsoort om te gebruiken om kleine oppervlaktes te verlijmen. De lijm is namelijk op zijn sterkst in kleinere oppervlaktes. Hierdoor is de lijm ook erg handig om te gebruiken bij modelbouw. Dankzij de kleine dosering en sterke verbinding zorg je namelijk dat alle onderdelen stevig aan elkaar vast blijven.

Secondelijm verwijderen

Heb je iets met secondelijm verlijmd, maar wil je het eigenlijk weer loshalen? Ondanks dat secondelijm een enorm krachtige lijm is, zijn er ook handige trucs om de lijm weer te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld een klein beetje aceton of een product waar aceton in zit, zoals nagellakremover, gebruiken. Je kunt dit met een wattenstaafje over de plak waar de lijm zit aanbrengen. De lijm zal hierdoor langzaam oplossen, waardoor de lijm langzaam verwijdert kan worden.