De Liebherr GTP 4656 Premium is een energiezuinige diepvrieskist

De Liebherr GTP 4656 Premium is een energiezuinige diepvrieskist

Liebherr GTP 4656 Premium

In een Liebherr GTP 4656 diepvrieskist zit meer techniek dan men aanvankelijk zou verwachten. Door allerlei technische slimmigheden is deze diepvrieskist uitermate zuinig in gebruik. De afvoer van vochtige lucht zorgt ervoor dat je geen rijpvorming hebt op de ingevroren producten en de vriesruimte zelf (StopFrost). Met name het op de juiste manier invriezen zorgt voor een gelijkmatig bevriezen van de celstructuren in hetgeen je wenst in te vriezen. Door de temperatuur heel sterk naar -32°C te laten zaken, middels SuperFrost, worden alle vitaminen in de producten ook vastgehouden. Hierbij is deze vrieskist zo afgesteld dat de SuperFrost afspringt als het gewenste resultaat is bereikt. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige hoeveelheid energie wordt verbruikt. Concurrerende merken beschikken niet over deze techniek, waardoor de eigenaar handmatig de functie moet uitschakelen. De vraag is natuurlijk of dit niet te vroeg wordt gedaan met alle negatieve effecten die dit met zich meebrengt.

De grootste energiewinst wordt behaald door de wijze van isoleren. De Liebherr GTP 4656 Premium is niet de grootste diepvrieskist qua opslagcapaciteit, maar is wel de grootste met het laagste energieverbruik. Ook bij een eventuele stroomonderbreking kan deze diepvrieskist 90 uren lang zorgen voor het op temperatuur houden van de ingevroren producten. De invriescapaciteit is 38 Kg per 24 uur, dus je kunt heel wat kwijt op een dag en voor het geluid hoef je hem niet in de berging of garage te plaatsen, want de Liebherr GTP 4656 Premium produceert slecht 38 Decibellen. Dit geldt ook voor het sluiten van het deksel. Hier wordt gebruik gemaakt van het SoftSystem waar Liebherr bekend door is geworden. Deze techniek wordt ook gebruikt in de andere huishoudapparaten. 

De producten die worden ingevroren, worden geplaatst in vriesmandjes onder het deksel wat door de ingebouwde veiligheidsstand niet kan dichtvallen. Ook hiervoor geldt dat dit bij veel concurrenten van Liebherr niet zo is. De koude accus die bij een stroomonderbreking helpen om de temperatuur laag te houden, kunnen tijdens de zomermaanden ook worden meegenomen in een koelbox of koeltas. Om meer meer informatie over de Liebherr diepvrieskisten kunt u vinden op de website van Koelen & Vriezen. Deze koel- en vriesspecialist heeft zich gespecialiseerd in Liebherr producten. Om de diepvrieskisten in het echt te kunnen zien is een bezoek aan de Liebherr showroom in Uithoorn de moeite waard. Hierbij kunt u ook uitleg krijgen tussen premium en comfort diepvrieskisten door deskundige medewerkers.

Om te zorgen dat uw diepvrieskist ook tijdens het onweer aangesloten kan blijven, wordt deze door Koelen & Vriezen geleverd met een overspanningsbeveiliger.