Art Home
Image default
Aanbiedingen

De Closure Compiler

De Closure Compiler is een hulpmiddel om JavaScript sneller te laten downloaden en uitvoeren, ten koste van de leesbaarheid voor mensen. Het compileert niet van JavaScript naar machinecode, maar compileert eerder van JavaScript naar efficiënter JavaScript. Het parseert JavaScript, analyseert het, verwijdert dode code en herschrijft en verkleint wat er nog over is. Het controleert ook de syntaxis, variabeleverwijzingen en typen, en waarschuwt voor veelvoorkomende JavaScript-valkuilen. Het ondersteunt het omzetten van moderne ECMAScript-code naar ECMAScript 5, zodat programmeurs JavaScript kunnen schrijven dat deze functies gebruikt, en het kunnen uitvoeren in browsers of andere omgevingen die ze nog niet ondersteunen. (De Traceur Compiler is een ander Google-project dat transpiling ES6 naar ES3 ondersteunt.)

De Closure Library is een JavaScript-bibliotheek, speciaal geschreven om te profiteren van de Closure Compiler, gebaseerd op een modulaire architectuur. Het biedt browseroverschrijdende functies voor DOM-manipulaties en -gebeurtenissen, Ajax en JSON, evenals meer hoogwaardige objecten zoals gebruikersinterface-widgets en bedieningselementen.

 

Afsluitingssjablonen zijn een sjabloonsysteem voor het dynamisch genereren van HTML in zowel Java  als JavaScript. 

Omdat de taal blijkbaar intern door Google “Soja” werd genoemd en “Soja” in sommige documentatie en klassen blijft, wordt soms naar Afsluitingssjablonen verwezen als “Soja-sjablonen”.

 

Closure Compiler

webdeveloper

https://www.webdeveloper.today/2020/08/google-closure-nl.html